Några av våra underbara solskenshistorier

Minns du Jim och Casper? När de kom till Kattvärnet var de i ett väldigt dåligt hälsotillstånd och de förlorade också en bror som var alldeles för sjuk för att klara sig.

Trots att de båda är snälla och försiktiga katter hade Jim och Casper mindre chans att bli adopterade eftersom de behöver någon som kan älska dem just som de är och som förstår att de, på grund av deras bakgrund, behöver lite mer hjälp an andra katter.
Så de väntade, och väntade. I över ett år tittade de ut genom Kattvärnets fönster och vänta på att någon skulle komma och inkludera dem i sin familj. Medan de satt där gick tiden, de såg årstiderna växla, de såg snön komma och gå, men de var fortfarande kvar. Med hopp i blicken fortsatte de att titta ut genom fönstret.

Men vad Jim och Casper inte visste var att deras kattbror hela tiden vakade över dem från katthimlen. Och så en dag när de som vanligt tittade ut genom fönstret såg de en ny person på väg till Kattvärnet: det var någon som ville ta med dem hem och dela all den kärlek de har att ge! Jim och Casper blev adopterade!
Deras bror fick inte möjligheten att vara med Casper och Jim denna dag, men vi vet säkert att han var den klarast lysande stjärnan i katthimlen den kvällen.
Vi är överlyckliga för Jim och Caspers skull. Det betyder så mycket för oss att se att de kommer att få vara lyckliga och att de får stanna tillsammans med varandra.

Så med detta vill vi sända all vår tacksamhet till alla ni som ger en chans till katter som kommer från ett katthem!
Om du har möjlighet, överväg också att stödja vårt arbete. Alla former av hjälp gör skillnad! Vi vill hjälpa så många katter som möjligt, men vi saknar tyvärr ofta de nödvändiga resurserna för att kunna göra detta!

ERWIN

Efter att ha varit försvunnen och ensam i två år händer ett litet mirakel

En kväll skyndade en av våra volontärer iväg för att rädda en katt som hade setts i Länna industriområde. De som hade sett katten berättade att den verkade lida ute i snön på desperat jakt efter någonstans att finna lite skydd mot kylan.
Antagligen var det just på grund av att fällan erbjöd detta, lite skydd och en bit mat, som gjorde att den slog igen bara kort efter att volontären iordningställt allt. Nu var katten äntligen räddad! I vår volontärs trygga händer skulle han få hjälp, inte minst eftersom hon har en särskild plats i sitt hjärta för alla katter som hon har lyckats fånga in.

Så långt skiljer sig inte den här historien från de flesta andra där våra volontärer lyckas fånga in en katt. Det var först när volontären återvände till Kattvärnet med sin fångst som miraklet uppenbarade sig.

Som vanligt när vi fångar in en katt undersöker vi först om det finns någon ID-märkning, såsom ett chip eller en tatuering. Den här gången hade volontären tur: katten hade inte bara ett chip utan han var också registrerad med kontaktuppgifter till ägaren. Det efterföljande samtalet resulterade i glädjetårar på andra sidan luren: Vi hade fångat in deras älskade katt som hade varit försvunnen i två år!

Denna sorliga historia började en sommardag för snart två år sedan då katten befann sig med sin familj i deras sommarstuga i Norrtäljetrakten. Av misstag råkade en granne släppa ut katten, som annars var en innekatt, och trots ihärdigt letande lyckades familjen aldrig återfinna honom.

Så igår, nästan 2 år och 90 kilometer senare, och tack vare godheten och medlidandet hos de som såg katten på jakt efter skydd mot kylan, lyckades vår volontär hjälpa till att ordna ett lyckligt slut för katten och hans familj som alla hade saknat varandra väldigt mycket.
Katten, som vi nu vet heter Erwin, lät familjen klappa honom så fort som han såg dem. Och från och med nu har han en varm plats att sova på varje natt och kärleken från en familj som aldrig gav upp hoppet om att återfinna honom.

Detta mirakel var möjligt då Erwin var chippad och registrerad. Vi på Kattvärnet ser många katter som inte har samma tur som Erwin eftersom de inte varit möjliga att identifiera. Snälla, chippa och registrera din katt, det är ett sätt att visa kärlek och omtanke!

Om du vill hjälpa till att möjliggöra fler lyckliga slut som detta, försök att göra ditt bästa när du ser en katt i nöd (ge den skydd, erbjud mat, undersök om katten har en familj i närheten).

Och om du har möjlighet, överväg också att stödja vårt arbete. Alla former av hjälp gör skillnad! Vi vill hjälpa så många katter som möjligt, men vi saknar tyvärr ofta de nödvändiga resurserna för att kunna göra detta!
Swish - 123 3196 334
Postgiro - 22231-5