Information

Vi är en ideell förening som funnits sedan hösten 1999. Från start använde vi oss av tillfälliga hem, och i augusti 2003 kunde vi äntligen öppna katthemmet i Haninge. Katthemmet finansieras och överlever tack vare sponsorer, gåvor, medlemmar och vårat Kattpensionat som vi driver vid sidan av där alla intäckter oavkortat går till Katthemmet. Vi som arbetar för Kattvärnet, både styrelse och volontärer, gör detta helt utan ersättning, av Kärlek till Katterna!

Tusen tack till Er alla som firade med oss våra 15 år som katthem!

Vi behöver Volontärer

Vi är i stort behov av fler volontärer! Kanske kan Du ställa upp något pass i veckan och hjälpa våra katter. De behöver all kärlek och omsorg de bara kan få! Att vara volontär på katthemmet bidrar till att vår verksamhet kan fortsätta och vi kan hjälpa fler katter från ett hemskt öde.

Vad gör en volontär?

Vi vill att du kan hjälpa till minst 3 pass per månad. Vi har förmiddagspass och eftermiddagspass. Tiden beror på hur många katter vi har och vad som ska göras just den dagen. Vi har tre olika avdelningar: utslussen, pensionatet och karantän. Du får gå intropass på alla avdelningar för att lära dig hur vi sköter allt på bästa sätt.

Det som ska göras är att ge mat och vatten, göra rent i lådor, fylla på sand, klappa, gosa, krama, pussa, mysa med, borsta, klippa klor på katterna. Kolla att de mår bra. Leka med och aktivera dem. Sen städning, tvätt och disk.

Vi behöver även volontärer till vår bilpool. Har du bil, körkort och kan hjälpa till att köra katter, utrustning, volontärer osv fram och tillbaka dit de ska, t.ex. veterinären, jourhem, infångningställe osv.

Kan du snickra, måla, byta lysrör, reparera diverse, sätta ihop klösträd, flytta möbler, ta emot leveranser, vakta fällor så behövs du också !!!

Välkommen att maila oss din ansökan Info@kattvarnet.se eller har några frågor!

Klicka här till höger för att läsa om Djurskyddet Kattvärnet Haninges Integritetspolicy

Klicka här till höger för att läsa om Information om behandling av dina personuppgifter (GDPR) hos Kattvärnet