Murre
2015-02-19

Flyttkort från vår älskade farbror Murre

Vi har haft svårt att hitta nytt hem till Murre då han envisas med att bajsa utanför lådan.. Vi har provat allt, men inget har hjälpt.
Men så dyker det upp en människa som faller för honom, och tycker att det inte gör så mycket.. Precis som vi i våra relationer har överseende med varandras brister

…..

”Här kommer en helghälsning från underbara Murre!
Han trivs så bra hos sin nya matte, bajsar lite utanför men det gör absolut ingenting.
Han pratar mycket och sover i sängen på nätterna. Här ligger han i favoritstolen och är nöjd. Farmor är så lycklig över honom 
Hälsningar Klara”

SÅ underbart att höra! Ha det underbart, Bibbi och Murre!

Ture
2015-02-19

Flyttkort från lilla Ture

”Ture verkar trivas bra här med Stubben.
Stubben och Ture leker med varandra nästan hela tiden och när Stubben inte orkar så leker Ture med Stubbens svans eller med allt annat han kan få tag på.
När Stubben och Ture leker så gillar dom båda att springa upp för trappan för att hoppa upp i sängen och vända för att springa ner för trappan och vidare till klätterställningen.…

Ture pratar väldigt mycket och spinner så fort han blir tillfreds med något.
Oftast när jag klappar honom eller när Stubben tvättar Ture men även när han får mjuk mat när jag kommer hem från jobbet.

Ture är väldigt svår att fota då han sällan är stilla men bifogar några som jag har lyckats ta när han är stilla.
Mvh Lars”


Härligt att höra att Stubben gillar lill-killen

Lycka till hela familjen!

Solstråle
2015-02-19

Flyttkort från söta lilla Nova (som hette Solstråle hos oss)

Nova mår bra, myser med kompisar och växer så det knakar hälsar matte

Underbara bilder, lycka till hela familjen!!

Hälsning från Grace Kelly
2014-09-25

Den lilla Ladyn Grace, underbara, vackra, kärvänliga, keliga och gosiga kissen, flyttade hem till oss i maj 2013. Denna söta, lilla skygga varelse gömde sig första dagarna under bäddsoffan på övervåningen. Hon hittade dock fort och lätt till maten och sin kattlåda:-)

Gracie älskar mat! När det vankas kött, står Gracie på bakbenen och tar emot råa köttbitar med ena framtassen. På helgerna vankas det kattgodis! Dessa jagar hon utan minsta grace och inte särskilt ladylike! Hon kastar sig efter godisbitarna och plockar upp dem med tassen. Piruetter förekommer högt upp i luften, då hon jagar godisbitarna och leksakerna.

Grace ligger gärna nära braskaminen, sitter gärna i köksfönstret och tuggar på ampelliljan och spanar ut. På balkonghyllan sitter hon ofta och ser ut över omgivningarna. Racingturer är populära, upp & ner i huset gärna med en tygleksak i munnen. Mysigt är också att ligga och sola i uterummet i solstrålarna.

Grace är innekatt men är ute i sele, hon skulle hellre vilja vara utan koppel såklart. Ibland överlistar hon oss och smiter ut genom ytterdörren snabbt som ögat.

När vi kommer hem så blir Gracie överlycklig, hon kommer snabbt farande för att hälsa oss välkomna hem! Gracies favorit är Lill husse.

Vi är så glada och tacksamma över att Gracie vill bo hos oss och trivs hos oss.

Hälsar Helene, Robert och Holger och Gracie

Donny
2014-09-09

Här kommer en liten hälsning från Donny!

Han har bott hos oss i ett par månader nu och stortrivs. När han kom till oss hade han knappt nån päls alls på kroppen, men nu har det mesta växt ut och han har blivit en väldigt stilig kisse.

Det tog inte lång tid för honom att vänja sig vid sitt nya hem. Efter ett par timmars oroligt jamande var han som om han ägde vårt hem. Det går riktigt vilt till emellanåt i jakten efter råttor och andra leksaker. Ibland är farten så hög så att det inte hinns med att väja för möblerna som är i vägen. Något annat som är roligt är att sitta på balkongen och se vad som händer i världen utanför.

Annars är han som katter i allmänhet; gillar att sova (ibland tar det flera minuter att trampa fram ett bra läge på favoritfilten), spinner högt och gärna, hittar på lite bus ibland (som att kissa i mattes stora blomkruka på balkongen), hatar att få klorna klippta, och det är så synd om honom ibland när han inte får det som luktar gott. Och både matte husse och lill-husse har lite svårt att stå emot hans vädjande ögon ibland.

Något som vårt lilla monster gillar är färskt vatten. Han kan sitta vid vattenskålen och titta sorgset på oss. När han sen får nytt vatten så lapar han i sig som om han aldrig sett vatten förut. Han har väldigt speciell stil och läte vid vattenskålen.

Många hälsningar från Donny med familj

Tellus
2014-09-09

Hej här kommer lite bilder på Tellus, som numera heter Nisse rätt och slätt. Han är en underbar liten kille som älskar att vara med överallt…till och med på toaletten…:=)

Han växer och frodas och får såklart sin älsklingsmat, räkor, på lördagar.Å då ska det gå fort!! Han och våran gamla tax, Sessan 12 år, är bästa vänner och han kelar väldigt mycket med henne. Vår stora hund, Steffi, är ganska ointresserad men är aldrig elak. Jag har tagit bilderna med mobilen så dom kanske inte är så jättetydliga!

Hoppas allt går bra för er i alla fall. Här är det full rulle!!!

Ni är hjärtligt välkomna att hälsa på när ni har tid/lust/ork!

Kram från familjen Gustavsson

Rasmus
2014-09-09

Hejsan!

Den 5.2.07 fick jag hem stora maffiga Rasmus. Vilken glädje!

Den första tiden kunde jag knappt gå här hemma eftersom Rasmus gick i åttor runt benen på mig och gärna lade sig pladask på rygg mitt framför mina fötter. Han följde mig från rum till rum och ville inte släppa mig ur sikte. Han visade på alla sätt hur jätteglad han var över att ha fått ett hem.
Och som han lekte och skuttade och rusade efter bollar!
Sommardagarna tillbringade han helst på den väl innätade balkongen, där han låg och njöt av sol och värme i sin egen bekväma stol.

Nu är det oktober och Rasmus har lugnat ner sig. Han tycker fortfarande om att rusa efter bollar, men inte för länge i taget. Och han följer mig fortfarande från rum till rum, men kan faktiskt ibland ligga ensam i ett rum sova.

Om nätterna sover han i min säng och när jag äter frukost ligger han raklång på fönsterbrädan och är trevligt sällskap.
Till middag äter han varje dag ugnsbakad Alaska Pollock, som han älskar och en gång i veckan blir det lite räkor.

Min älskade Rasmus är en riktig myskatt. Väldigt pratsam och sällskaplig. Man kan inte tro att han varit hemlös i flera år och helt förvildad. Jag är så glad varje dag över att han finns i mitt liv!

Matte

Stina och Fiona
2014-09-09

Hej,

Bara en liten hälsning från Stina och Fiona, som fick komma till oss i februari  :)

Det första som hände när de fick komma ut ur kattburarna var såklart inspektion av huset. Varje skrymsle och vrå blev undersökt och kritiserad av kattsystrarna. Det gick en tid då de mest låg och sov,men så fort solen och värmen kom så ville de ut.
Nu har även en grundlig inspektion av trädgården och kvarteret skett. De vet precis vart blåmesen och skogsmössen bor. De har redan råkat i några revir-gräl med grannkatten.
De trivs väldigt bra ute, och brukar sitta och titta på fåglarna eller jaga möss. Stina kom in med en liten mus häromdagen. Hon tyckte säkert att den var jätterolig, men den blev inte fullt så uppskattad av mig och mamma. Jag tror att Stina fortfarande är lite sur på oss efter att vi snodde hennes byte och släppte ut den i trädgården igen.

Att jaga varandra och hoppa upp i träd är också några av deras hobbys.
Ett tag funderade vi på om de hade vuxit upp nära en hund eller så, för Stina gräver hål i gräsmattan och Fiona skäller. Det är alltid en av systrarna som vaktar huset när den andra är på upptäcksfärd utomhus.

Kort sagt; katterna trivs hos oss och vi trivs med katterna  :)

Cilla
2014-09-09


Hej,
tänkte uppdatera lite om min underbara katt Cilla.
Nu har det gått ett år sen jag hämtade hem henne från Kattvärnet, en helt otrolig tjej.

Dagarna börjar med att Cilla väcker mig runt halv sju, jamar och vill ha uppmärksamhet. Går man inte upp så håller hon på tills man gör det. Följer med till badrummet och sitter utanför, men är väldigt nyficken och vill se vad man håller på med. Följer en hela tiden tills man ger henne mat, då blir hon nöjd en stund. Sen när man sitter och äter frukost vill hon gärna vara med och lukta och kanske smaka på allt.

Hon äter hårt bröd, kex, rån, räkor är en specialite, skinka tar hon ur handen på en, är jätte kelig och vill kramas. Tar man upp henne på axeln lägger hon huvudet intill och spinner och mår väldigt bra. Hon älskar när man leker med henne, har bollar och allt man kan tänka sig en katt behöver. Tar man henne i knät så kan lägga sig och spinna väldigt länge.

Hon är nyfiken och vill vara med överallt, har blivit stor tjej. Cilla är en katt som vet vad hon vill och tar för sig. Kommer när man ropar på henne och ser lite på en som om vad vill du och är det något till lilla mig.
Cilla är först lite reserverad när det kommer folk, men hon är väldigt nyfiken så hon kommer efter en stund för att se vad som händer.

När det är folk här som hon har träffat så är hon inte blyg utan kommer och hälsar och vill vara med, ligger brevid eller gosar med deras ben. När Jannes dotter är här så tyr sig Cilla till henne jätte mycke, ligger i hennes säng och sover med henne ( sover inte hos mig i sängen ). Hon är helt underbar.

Det var en liten bild av hur Cilla är efter ett år hos mig
Här kommer tre bilder på henne hon kan verkligen ta för sig.

Hälsningar
Tina

Pelle
2014-09-09

Hej

Snart har Pelle hunnit bli ett år, han föddes den 23 mars 2006 på kattvärnet. Redan från första stund så kunde man förstå att Pelle var en speciell liten katt. Han föddes nämligen utan svans, allt han hade var en liten ”knorr”.

Pelle fick tillsammans med sin mamma Lisa flytta hem till Lena, som arbetar som volontär på kattvärnet. Hemma hos Lena kunde Pelle växa till sig och busa för fullt med sin mamma, då de hade hela nedervåningen av huset för sig själva. Vi (Lenas son och flickvän) besökte Lisa och Pelle ofta och blev mer och mer förtjusta i lilla busfröet Pelle. Dessutom så verkade Pelle bli ganska så förtjust i oss.

När Pelle var stor nog, så flyttade han hem till oss. Allt har fungerat jätte bra med honom från första stunden. Pelle är en otroligt snäll och lätthanterlig katt som vi verkligen avgudar. Fast ibland har vi undrat om han kanske egentligen är en hund, då han vid tillfällen beter sig mer som sin kompis Arvid, svärföräldrarnas hund, än som en katt.

Pelle är otroligt mysig och kelig. Men han är ganska så bra på att busa också. Just nu är vi kattvakter till en annan gammal kattvärnet katt Fia (fd. Evy) och Pelle kunde inte vara lyckligare. Han tycker att det är så roligt att ha någon att busa och kela med. Så nu har han lyckats övertala husse och matte om att skaffa en till katt, så han får en kompis permanent.

Kramar från Pelle, Lisa och Jonas