Glöm inte att titta på katterna som finns i våra jourhem!  Dessa kan bokas genom att ni kommer till oss på öppettider och lämnar er intresseanmälan, vi kommer sen ordna så ni kan besöka katten/katterna

Boxfaddrar:
-Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Lili
-F.d. KV-katterna Ewa och Amalia tillsammans med deras människor
Anna Thoursie och Peter Skogman 
-Anita Fornander och Litter

-Gaia
-
Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Nathalie   
-Tasse med husse
-Mary och Rebecka Sahlin m katter Sigge, Elsa och Silver


Försäkringsfaddrar:
-Iren Käpfer
-Ingela Fakt
-
Peter Eriksson
-
Kenneth Hägglund
-Åsa Vigström


Casper och Jim

 

Om en månad är det ett år sedan Casper och Jim anlände till Kattvärnet. I början var de faktiskt tre, men deras kattvän vägrade att äta och gå på lådan. Efter en undersökning berättade veterinären de fruktansvärda nyheterna: Casper och Jims vän var mycket sjuk och inget kunde göras för att rädda honom. Efter mycket lidande och smärta blev han till ännu en skinande stjärna på katthimlen.

Även om Casper och Jim inte var i lika dåligt skick som sin bror, var de båda ändå långt ifrån friska. Men efter ordentligt med mat och omtanke tillfrisknade kissarna och de var tillslut redo för att adopteras. Sedan dess har månaderna kommit och gått… Och efter nästan ett år väntar fortfarande Jim och Casper på ett nytt hem.

De är båda väldigt snälla katter. När de kom till oss var det tydligt att båda två var väldigt rädda, men de lät alltid volontärerna ta hand om dem. Under lång tid hade både Jim och Casper symptom som tydde på kronisk förkylning (rinnande nos och ögon). Vi har idogt behandlat dem och de är idag mycket bättre, men de kommer kanske att fortsätta behöva få nos och ögon rengjorda med en blöt bomullstuss varje dag ett tag till. Dock visar förbättringarna som vi sett under de sista månaderna på att de en dag förhoppningsvis ska vara helt fria.

Casper har patellaluxation i båda knäna. Detta innebär i korthet att knäskålarna kan flytta sig ur sitt normala läge, exempelvis när katten hoppar eller springer. Många katter kan ha detta utan att det märks, medan vissa katter känner av det ibland. Vi har ännu inte märkt att Casper påverkas av detta, men det är givetvis bra för deras nya hem att känna till.

Både Casper och Jim är snälla och försiktiga. Väldigt försiktiga. De gillar att leka och sova bredvid varandra. Framförallt gillar de att jaga leksaker, något som verkligen roar dem. Casper kan ibland bli lite andfådd om han leker för häftigt, så det är klokt att hålla ett öga på honom så att han inte tar ut sig för mycket. 
Båda två har också knorrade svansar. Många som ser dem frågar om detta och vi berättar då att det inte är något fel på dem. De bara föddes så.

Ibland händer det att en av dem lämnar sin avföring precis utanför istället för i lådan. Vi arbetar med att hitta alternativ för att hjälpa dem att alltid använda lådan, men det är viktigt att deras nya hem vet att detta kan hända och hjälper dem att förbättra deras beteende.

Casper och Jim föddes 2017, båda hannar. De letar efter ett ansvarstagande och kärleksfullt hem som inte har andra katter eller hundar i hemmet. Snälla, hjälp oss att hitta en sådan familj genom att dela detta inlägg.

Namn: Casper och Jim
Kön: hannar
Född: 2017
Barnvän: Vet ej
Hundvän: Nej
Kattvän: Nej 
Innekatt: Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Vill du adoptera Jim and Casper? Mejla oss på info@kattvarnet.nu

Oxnö

- Namn: Oxnö
- Personlighet: en av de mysigaste katterna som vi någonsin har haft på Kattvärnet.      Mycket tillgiven. Gillar att få mycket uppmärksamhet.
- Kön: hona
- Född: troligtvis 2018/2019
- Barnvän: Vet ej
- Hundvän: Vet ej
- Kattvän: uppdateras snart (vi kollar hur Oxnö beter sig mot de andra katterna)
- Innekatt: Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som        kommer att hålla katten inomhus.


Vill du adoptera Oxnö? Mejla oss på info@kattvarnet.nu

Dennis och Pepsi

Dennis och Pepsi letar efter ett tryggt hem och en kärleksfull familj. De är båda två unga och lekfulla. Dennis är mysig och full av energi, men också mycket snäll och mjuk. Pepsi är lite blyg och han lär sig fortfarande att uppskatta människors sällskap och att bli klappad. Han älskar att leka, men tycker inte så mycket om att bli hanterad och upplyft. Därför tror vi att han framförallt skulle trivas i ett lugnt hem.

Namn: Dennis och Pepsi
Kön: hannar
Född: 2020
Barnvän: Nej (Dennis är lite blyg)
Hundvän: Vet ej
Kattvän: Ja
Innekatt: Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Vill du adoptera Dennis och Pepsi? Mejla oss info@kattvarnet.nu

Ps. Dennis har inga problem med ögonen, han är bara lite blyg och låter oss därför inte hjälpa honom att tvätta sitt ansikte.