Glöm inte att titta på katterna som finns i våra jourhem!  Dessa kan bokas genom att ni kommer till oss på öppettider och lämnar er intresseanmälan, vi kommer sen ordna så ni kan besöka katten/katterna

Box 1  

Bokad

Försäkringsfadder:
Boxfadder: Katterna Fitz & Penny tillsammans med sina människor Alexander & Rebeca

 

Zoey är en katt tjej född 2018. Zoey är en mycket social och pratsam katt. Hon kommer alltid och hälsar på den som kommer genom ytterdörren. 

Hon älskar att leka kull, där hon 'jagar' och taggar genom att hoppa upp mot benet och ge en mycket lätt klapp med tassen. 

Zoeys jourhem har kallat henne vår parkour-katt då hon gillar att springa över möbler när hon jagar leksaker. 
 

Zoey sitter också gärna i fönstret och tittar ut på allt som händer utanför. 
Det är inga problem att lyfta upp henne, men hon sitter sällan kvar i knät. Däremot vill hon gärna var nära och älskar att bli kliad under hakan, bakom öronen och på magen. 
Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 2

Bokad

  Försäkringsfadder: Tarja Örnelund
Boxfadder:

Sushi är en katt tjej född 2011. Hon är en glad och sällskaplig katt som gillar att leka och busa. Hon älskar mat och har du lämnat något  framme kan hon inte garantera att det finns kvar.

Hon gillar något äldre barn som vet hur man kelar, leker och tar hand om henne, flerbarnsfamilj kan vara skrämmande då för hög ljudnivå och plötsliga ljud är jobbigt.

Sushi har på senaste tiden gått ner i vikt och pga tidigare problem med sten i urinblåsan är det viktigt att hennes nya familj tänker på hennes kost, att hon får rätt mat och har tillräckligt med vatten. Hon föredrar att ha vatten skålen på annan plats än där maten finns. Hon lägger stor vikt i att hennes toa är ren, hon är tydlig med att visa sitt missnöje när den inte är det. Hon brukar använda pee wee.

Detta är en snäll och kärvänlig katt som kommer fram som bäst när hon får vara i sin rätta miljö. Sushi gillar att sitta i ett fönster och spana på andra djur är väldigt intressant. Hon är inte så mycket knäkatt men hon sitter gärna med bredvid och håller en sällskap.

Sushi äter ALLT hon får tag på, bra som dåligt för katter, det är därför mycket viktigt att ha uppsikt och plockar undan allt farligt för henne ❤
Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 3
 Bokad
Försäkringsfadder: Iren Käpfer
Boxfadder:   Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Lili  

Maja är en katttjej född 2017. Hon är en magnifik och fluffig svart katt med de vackraste ögonen.

Hon kom till Kattvärnet efter att hennes ägare avlidit och hon anpassade sig inte till familjen som tog hand om henne eftersom hon inte tycker om att vara i ett hem med barn.

Maja är en vänlig och lekfull katt. Vi studerar fortfarande hennes beteende för att utvärdera om hon bör ha en kattvän eller inte. Eftersom hon inte gillade att bo med barn, tror vi hon trivs bäst i ett lugnt hem utan barn. Vi vet inte heller om hon skulle tolerera en hundvän.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 4

Försäkringsfadder : Ingela Fakt
Boxfadder: F.d. KV-katterna Ewa och Amalia tillsammans med deras människor
Anna Thoursie och Peter Skogman 

 Box 5

 Försäkringsfadder:
Boxfadder:Anita Fornander och Litter

Siri och Sally är två kattjejer födda 2008. De är två friska och krya katter som älskar att komma till dig för att mysa.

De kom till Kattvärnet från en familj som inte längre kan ta hand om dem. Eftersom de har vuxit upp tillsammans är de bästa vänner och vill adopteras tillsammans. Även om Sally är frisk är det bra att veta att som perserkatt lider hon en större risk att få problem med ögonen.

Siri och Sally gillar inte att bo med små barn. De trivs allra bäst i ett lugnt hem.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 6 

 
Försäkringsfadder : Peter Eriksson
Boxfadder: Gaia

 

Box 7 
Försäkringsfadder: Åsa Vigström
Boxfadder: Mary och Rebecka Sahlin m katter Sigge, Elsa och Silver

Nelly är en katttjej född 2014. Hon är en otroligt kelig men bestämd liten dam. Hon älskar att bli kliad och klappad, men visar snabbt och lite hårdhänt när hon tröttnar eller om man gör något som hon inte tycker om. Därför tror vi att en lugn familj utan små barn passar Nelly allra bäst.

Hon tycker om att få kärlek och kommer att jama när hon känner att det är dags att du ger henne lite uppmärksamhet. Hon älskar att ha sällskap men är inte klänging. Hon älskar också ett smaskigt mål kattmat och blir extra glad om du sticker till henne en godsak då och då.

Nelly kom till Kattvärnet efter att hennes familj bad oss om hjälp. Tillsammans med sina tre nyfödda kattungar flyttade hon då in i ett jourhem så att ungarna kunde växa sig stora och starka.

Nu letar Nelly efter ett nytt hem! För tillfället tror vi att Nelly passar bäst som ensamkatt, men vi observerar fortfarande hur hon betre sig med andra katter. Hon är vaccinerad och kastrerad.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 8
Bokad
   Försäkringsfadder:
Boxfadder: Tasse med husse

Ior är en kattpojke född den 29 mars 2006. Han växte upp i ett kärleksfullt hem, men tyvärr tvingades han nyligen att flytta till Kattvärnet på grund av hans ägares hälsoproblem.

Ior är en väldigt vänskaplig katt som gillar att få uppmärksamhet och ha ditt sällskap. Han är frisk och kry, och väldigt lugn som gärna har dig i närheten. Med andra ord, han är som en stor gosig nallebjörn. Vi undersöker fortfarande om han vill ha en kattkompis.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 9  

Försäkringsfadder: Kenneth Hägglund
Boxfadder: Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Nathalie   

Molly är en kattjej född 2010. Hon adopterades från Kattvärnet för sex år sen, men nu är hon tyvärr tillbaka då hennes familj inte längre kan ta hand om henne. Allt hon nu önskar är en andra chans i livet.

Hon är en otroligt tillgiven och kelig katt som älskar att ligga högt och ha utsiktsplatser nära fönster där hon kan titta ut på världen. Det gäller dock att du är försiktig om du ska klia henne på magen. Hon leker mycket, framföralt gillar hon att jaga laserpekare och små bollar. Hon gillar även att gå ut på promenader i koppel och sele. Hon är en riktig knäkatt som också kommer och sover med dig i sängen, men hon har svårt för andra katter och vill helst vara ensamkatt. Molly behöver äta specialfoder för hennes njurars skull.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.