Box 1  
 
Försäkringsfadder:
Boxfadder: Katterna Fitz & Penny tillsammans med sina människor Alexander & Rebeca

 

Neo är en kattkille född 2017 och som kom till Kattvärnet då hans familj inte kunde ta hand om honom längre.
Han är en snäll, vänlig och lugn katt som tycker om att gosa och att sitta i ditt knä. Han kommer försöka nå dina händer så att du ska klappa honom. Även om han kommer att älska dig är han inte en klängig katt utan kommer att gå och lägga sig efter att ha spenderat lite tid med dig.
Neo anpassar sig snabbt och enkelt till nya omständigheter och situationer. Han är dessutom väldigt enkel att hantera. Det gör att exempelvis veterinärbesök sker både snabbt och smärtfritt.
Neo tycker också mycket om att leka, framförallt jagar han alla typer av snören, bollar och leksaksmöss. Han har gärna också en leksat som går att klösa på. Han är också glad i mat och godis, men har lite svårt att dricka vatten. Därför är det bra om Neo får blötmat med lite extra vatten i. Han gillar också om hans vatten- och matskålar inte står för nära varandra.
Han har en skadad tand som inte gör ont eller skapar andra problem just nu. Dock är det viktigt att han, i samband med sin årliga vaccination, också får sina tänder och sitt tandkött undersökt av veterinären.
Som alla våra katter är Neo vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 2

  Försäkringsfadder: Tarja Örnelund
Boxfadder:

Oswald är en kattpojke som antagligen är lite yngre än 2 år. Han kom till Kattvärnet då han räddats från gatan av en kattvän som hörde av sig till oss. Då hade Oswald vandrat runt ensam i jakt på en hjälpande hand. Han är en snäll, kärleksfull och lekfull katt. Han är också pratglad och uppskattar verkligen när han får uppmärksamhet och att ha folk omkring sig. Dessutom gillar han att upptäcka nya ställen och vara involverad i allt som händer. Vi undersöker fortfarande om Oswald skulle uppskatta att bo med en kattkompis men vi tror i alla fall att han verkligen skulle trivas i ett hem där han kan få mycket uppmärksamhet.

Box 3

Försäkringsfadder: Iren Käpfer
Boxfadder:   Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Lili   

Ozzy är en kattkille född 2014 och som kom till Kattvärnet då hans familj inte kunde ta hand om honom längre. Ozzy är extremt kelig. Han älskar att ligga i knät och bli klappad. Han gillar andra katter och är även vad vid hundar.

Doris är en katttjej som föddes 2015 och som kom till Kattvärnet då hans familj inte kunde ta hand om henne längre. Doris är en mycket kelig och snäll katt. Hon gillar uppmärksamhet och att bli klappad. Hon tar tid på sig att godta andra djur. Hon har levt tillsammans med andra katter samt hund

Box 4

Försäkringsfadder : Ingela Fakt
Boxfadder: F.d. KV-katterna Ewa och Amalia tillsammans med deras människor
Anna Thoursie och Peter Skogman 

Dassis

Dassis är en kattkille född 2013. Dassis är en stor och ståtlig katt som är väldigt tydlig med vad han vill. Blir han rädd så kan han göra utfall mot dina fötter och han behöver därför tid och förståelse för att känna sig trygg. Han gillar när du leker med honom med vippor. Leker han själv ska det helst vara med små bollar. Han är väldigt förtjust i mat, speciellt blötmat. Dassis kom till kattvärnet tillsammans med tre andra katter som alla sökte nya hem på grund av ändrade familjeförhållanden. Vi tror att Dassis passar bäst som ensamkatt i ett hem som har stor förståelse och är villiga att ge honom tid att känna sig trygg.  

 Box 5

 Försäkringsfadder:
Boxfadder:Anita Fornander och Litter 

Elvis är en kattkille född 2012. Elvis är en vänlig, mjuk och försiktig kille. Han älskar när människor vill klappa hans underbart mjuka päls och hälsar på alla han känner med ett puttande kvitter. Han kom till kattvärnet tillsammans med tre andra katter som alla sökte nya hem på grund av ändrade familjeförhållanden.
Elvis har levt som innekatt i hela sitt liv tillsammans med flera andra katter och vill helst bli adopterad tillsammans med Inez.  

Inez är en kattjej född 2012. Inez är en väldigt söt tjej som älskar sin bror Elvis men fortfarande undviker oss människor. Hon behöver få tid att bygga upp förtroende men vi ser att hon tar efter Elvis och börja se att vi människor inte är så farliga. Inez har levt som innekatt i hela sitt liv tillsammans med flera andra katter och vill helst bli adopterad tillsammans med Elvis.
Inez kom till kattvärnet tillsammans med tre andra katter som alla sökte nya hem på grund av ändrade familjeförhållanden.

Box 6 

 
Försäkringsfadder : Peter Eriksson
Boxfadder: Gaia

 

Stig, född 2015, var hemlös under lång tid. Han sågs vandra runt sommar som vinter, oavsett väder. En snäll person som anade att Stig var i behov av hjälp började höra sig för bland grannar och satte upp lappar med hans bild både i närområdet och längre bort. Efter ett par månader, då ingen ägare hört av sig och Stig började se allt eländigare ut, började hon att lägga ut mat till honom för att sedan också ta hand om honom. Omständigheter gjorde dock att Stig inte kunde stanna kvar hos sin välgörare och Stig överläts därför till Kattvärnet.

Stig är en fantastiskt fin hankatt. Han är rädd av sig men har sedan han kom till Kattvärnet gjort stora framsteg som visar hans potential att bli en social katt. När han kom till Kattvärnet hade han ont då det hårda och ensamma livet på gatorna hade resulterat i två trasiga tänder. Men så fort tänderna var utdragna och smärtan var borta visade Stig sig från en helt annan sida. Det rör alla volontärer att se hur Stig blir mer och mer tillitsfull för varje dag som går. Vi har också upptäckt att han älskar att bli borstad och att få godsaker av volontärerna.
Stig behöver ett lugnt och tryggt hem, företrädelsevis ett som har tålamod och som har vana med katter som är rädda av sig. Vi är säkra på att Stig i rätt hem kan utvecklas och komma över sin rädsla och bli en tillitsfull och social katt! Att få se och bidra till att en katt utvecklas från mycket rädd till mycket trygg är en underbar upplevelse!

Än så länge vet vi inte om han kommer bra överens med andra katter eller hur han fungerar med hundar, men med lite tid vet vi mer. 

Som alla våra katter är Stig vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 7  

Försäkringsfadder: Åsa Vigström
Boxfadder: Mary och Rebecka Sahlin m katter Sigge, Elsa och Silver

Starlett är en ljusbrun-tigrerad vacker flicka som är mycket medveten om vad hon vill. Hon föddes 2016 hos en kattsamlare i Stockholm. Efter att ha spenderat lång tid på Kattvärnet adopterades Starlett av en kärleksfull familj med två andra katter. Tyvärr fungerade inte katterna tillsammans och Starlett är nu tillbaka hos oss. Därför tror vi att hon bör vara ensamkatt. Hon gillar att leka och busa men är för närvarande något avvaktande. Tidigare var hon också väldigt gosig och matglad, så vi tror att i rätt miljö kommer denna sida av henne komma fram igen.

Box 8

   Försäkringsfadder:
Boxfadder: Tasse med husse

Molly är en kattjej född 2014. Hon kom till Kattvärnet när hennes familj inte kunde behålla henne längre. Hon är en snäll, lugn och kärleksfull katt som älskar att bli klappat och att hänga med dig. Hon gillar också mat och om hon är hungrig kommer hon snart att göra dig uppmärksam på det med sitt mjuka jamande. Molly har en mycket mjuk päls som är tigrerad i en vacker och ovanlig blandning av grått och orange. Tidigare bodde hon med flera kattvänner, så vi tror att hon skulle anpassa sig väl till en familj som redan har katt, men hon kan också vara ensamkatt.

Box 9  

Försäkringsfadder: Kenneth Hägglund
Boxfadder: Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Nathalie   

Siri föddes 2014 och är en liten svart panter med mjuk, skinande päls.
Siris ägare gick bort för två år sedan. Sedan dess har hon varit vilse (vi tror att några snälla människor har matat henne).
Efter ett par försök lyckades vi fånga in henne så att vi kan ge henne chansen att hitta en ny familj.
Siri är lekfull och gosig. Hon gillar att sova under filtar för att hålla värmen. Om du pratar med henne kommer hon att svara dig med världens sötaste lilla mjau. Hon älskar också att bli klappad.
Vi väntar fortfarande på att ta reda på om hon gillar att ha kattvänner eller om hon föredrar att vara ensamkatt.