Box 1  
 
Försäkringsfadder:
Boxfadder: Katterna Fitz & Penny tillsammans med sina människor Alexander & Rebeca

Zvante (ca 5-6 år), mysig kattherre som har gått ute och uppvaktat andra katter.
Ingen vet var han kommit ifrån eller hör hemma. Han matades av snälla människor som till slut tyckte att det räckte nu.
Zvante gillar att ligga och spana det som sker rynt honom. Zvante passar till en familj/husse/matte som har tid att leka och busa med honom, inte med händer än så länge utan med leksaker.
Vad Zvante tycker om hundar vet vi inte.

Box 2
  Försäkringsfadder: Tarja Örnelund
Boxfadder:

Här flyttar snart en ny kisse in!!

Box 3

Försäkringsfadder: Iren Käpfer
Boxfadder:   Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Lili   

Maggan och Majsan föddes 2010.
Maggan och Majsan är två snälla och mycket sociala kattflickor på 9-10 år. Maggan är bruntigrerad med vitt i pälsen och Majsan har en svart-vit päls. De höll på att bli avlivade i början av 2018 men blev räddade av en bra person som ordnade så att de fick bo hos en jättesnäll, äldre dam som älskar katter. Den gamla damens hälsotillstånd har dock försämrats och gör nu att hon tyvärr inte längre har möjlighet att ta hand om katterna.

Maggan och Majsan har levt tillsammans som innekatter i hela sina liv. De tycker om varandra men de hänger inte ihop som ler och långhalm utan de är ganska självständiga. Därför tror vi att de kan adopteras var och en för sig men de har aldrig varit ensamkatter. Troligen kan de trivas som ensamkatter hos någon som är hemma mycket. Maggan är mer kavat och framåt; hon är den som bestämmer. Majsan är litet mer tillbakadragen och undergiven men hon är absolut inte någon skygg katt. 

Box 4
Försäkringsfadder : Ingela Fakt
Boxfadder: F.d. KV-katterna Ewa och Amalia tillsammans med deras människor
Anna Thoursie och Peter Skogman 

Saskia är en katttjej som föddes 2017. Hon är söt och kärleksfull. Hon är lugn och älskar att bli kliad. Hon gillar att visa dig sin fina och mjuka päls. Hon kommer till dig och lägger sig ner så att du kan klappa hennes mage.
Saskia hade en familj förut. Men efter att familjen utökades med små barn kände sig Saskia stressad av den röriga miljön och på grund av det kissade hon utanför sin låda. Istället för att försöka hitta alternativ för att hjälpa Saskia bestämde sig hennes familj för att boka tid med veterinären för att avliva henne, trots att hon är helt frisk. Men hennes lycka var på väg att vända när veterinären inte var tillgänglig: någon hörde istället talas om hennes öde och bad om hjälp.
Saskia behöver ett lugnt, tyst hem, utan små barn.
Innan hon kom till Kattvärnet bodde Saskia några veckor i jourhem med 3 andra katter, och det gick bra. Så vi tror att det kan vara bra för henne att ha en kattvän. Vi vet inte om hon också skulle kunna ha en hundkompis.
Under tiden i jourhem och på Kattvärnet har Saskia alltid använt sin låda ordentligt.
Saskia är kastrerad, vaccinerad och chippad.

 Box 5
 Försäkringsfadder:
Boxfadder:Anita Fornander och Litter Här flyttar snart en ny kisse in!!

Box 6 
 
Försäkringsfadder : Peter Eriksson
Boxfadder: Gaia

Bim är en matglad, leksjuk kattjej född den 20 februari 2013. Trots att hon inte är en knäkatt så söker hon närhet och gillar att bli klappad och kliad. Bim är ibland lite känslig för ljud och häftiga rörelser, så hon kan behöva ett tag för att känna sig trygg med dig. Hon söker därför ett lugnt hem där hon kan få mycket tid och uppmärksamhet.

Box 7  
Försäkringsfadder: Åsa Vigström
Boxfadder: Mary och Rebecka Sahlin m katter Sigge, Elsa och Silver

Starlett är en ljusbrun-tigrerad vacker flicka som är mycket medveten om vad hon vill. Hon föddes 2016 hos en kattsamlare i Stockholm. Efter att ha spenderat lång tid på Kattvärnet adopterades Starlett av en kärleksfull familj med två andra katter. Tyvärr fungerade inte katterna tillsammans och Starlett är nu tillbaka hos oss. Därför tror vi att hon bör vara ensamkatt. Hon gillar att leka och busa men är för närvarande något avvaktande. Tidigare var hon också väldigt gosig och matglad, så vi tror att i rätt miljö kommer denna sida av henne komma fram igen.

Box 8
   Försäkringsfadder:
Boxfadder: Tasse med husse

Grålle är en kattpojke som föddes 2015. Han räddades från en samlare tillsammans med tre kattkompisar. I början var han väldigt blyg, men alltid snäll. Han lät oss ta hand om honom, även om han var rädd.
Med tiden började Grålle lita på oss och visade också att han är en nyfiken, lekfull och kärleksfull katt. Han gillar att jaga små leksaker och att bli kliad på huvudet.
Grålle gillar inte höga ljud och snabba rörelser, så vi tror att han behöver ett lugnt och stilla hem. Han kan nog ha en kattkompis, så länge det är en snäll och vänlig katt. Eftersom Grålle gillar lugn och ro tror vi att det kan vara svårt för honom att anpassa sig till ett hem med hundar, framförallt om de är energiska och skäller mycket.
Veterinären berättade att Grålle kommer att behöva 2 eller 3 Forl/TR operationer i framtiden och därför måste hans nya familj ha en budget för detta (vi tar såklart väl hand om Grålle och hans Forl/TR, men operationerna är inte genomförda ännu då veterinären rekommenderade att vi väntade till september innan vi tog dit honom för en ny tid).

Box 9  
Försäkringsfadder: Kenneth Hägglund
Boxfadder: Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Nathalie   

Lasse föddes cirka 2009.
Han är en väldigt social katt som gillar att vara i knäet och gosa en i ansiktet.
Lasse är pratsam och vill ha mycket uppmärksamhet och kärlek.
Lasses matte gick bort, dödsbo sen bodde Lasse i ett år hos släktingar till matte.
Han har bott med en hund hos ursprungs-matte.
Lasse har hosta som veterinären sagt är astma.

Han vill vara ensam katt.