Glöm inte att titta på katterna som finns i våra jourhem!  Dessa kan bokas genom att ni kommer till oss på öppettider och lämnar er intresseanmälan, vi kommer sen ordna så ni kan besöka katten/katterna

Box 1  
 
Försäkringsfadder:
Boxfadder: Katterna Fitz & Penny tillsammans med sina människor Alexander & Rebeca

 

Bokad!
Neo är en kattkille född 2017
och som kom till Kattvärnet då hans familj inte kunde ta hand om honom längre.
Han är en snäll, vänlig och lugn katt som tycker om att gosa och att sitta i ditt knä. Han kommer försöka nå dina händer så att du ska klappa honom. Även om han kommer att älska dig är han inte en klängig katt utan kommer att gå och lägga sig efter att ha spenderat lite tid med dig.
Neo anpassar sig snabbt och enkelt till nya omständigheter och situationer. Han är dessutom väldigt enkel att hantera. Det gör att exempelvis veterinärbesök sker både snabbt och smärtfritt.
Neo tycker också mycket om att leka, framförallt jagar han alla typer av snören, bollar och leksaksmöss. Han har gärna också en leksat som går att klösa på. Han är också glad i mat och godis, men har lite svårt att dricka vatten. Därför är det bra om Neo får blötmat med lite extra vatten i. Han gillar också om hans vatten- och matskålar inte står för nära varandra.
Han har en skadad tand som inte gör ont eller skapar andra problem just nu. Dock är det viktigt att han, i samband med sin årliga vaccination, också får sina tänder och sitt tandkött undersökt av veterinären.
Som alla våra katter är Neo vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 2

  Försäkringsfadder: Tarja Örnelund
Boxfadder:

Nala är en katt tjej född 2016/05/30. Nala är en glad och livlig katt full av energi. Hon älskar att busa lika mycket som hon älskar att kela. Hon har mjuk päls och snälla ögon.
Nala behöver ett hem som har mycket tid för henne där hon kan få utlopp för all sin energi.
Nalas tidigare familj hade bokat tid för avlivning då Nala kissade på olämpliga platser (under tiden i jourhem och på Kattvärnet har Nala alltid använt sin låda ordentligt).
Nala hade tur för veterinären ville verkligen inte se en så snäll kärleksfull katt gå det ödet till mötes och kontaktade oss. Nu är Nala i trygghet och vi kommer göra allt vi kan för att hjälpa henne hitta en familj hon kan lita på som kommer att ge henne all den kärlek hon förtjänar.
Nala är vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus. 

Box 3

Försäkringsfadder: Iren Käpfer
Boxfadder:   Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Lili   

Box 4

Försäkringsfadder : Ingela Fakt
Boxfadder: F.d. KV-katterna Ewa och Amalia tillsammans med deras människor
Anna Thoursie och Peter Skogman 

Viper är en katt tjej född 2013. Viper är en lugn katt som gillar god mat lika mycket som hon gillar att kela. Hon älskar att bli borstad!
Viper räddades från en väldigt sorgligt öde:
Hon skulle avlivas då en i familjen blivit allergisk. Men Viper är en tursam svart katt! Vi hade plats för henne och vi kunde inte tillåta att en så snäll, frisk katt skulle avlivas.
När Viper kom till oss var hon lite blyg men med tiden så har hon anpassat sig och trivs nu väldigt bra i vårat sällskap.
Den perfekta familjen för Viper är en familj som älskar henne gränslöst, där hon får stanna för alltid. Viper är lite rädd plötsliga höga ljud och rörelser och vi tror därför att hon passar bäst i ett lugnt hem.

Viper är vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

 Box 5

 Försäkringsfadder:
Boxfadder:Anita Fornander och Litter 

Victor är en kattpojke född 2019/01. Han är vänligt och älskar att kela lika mycket som han älskar mat. Han är en väldigt liten söt katt.
Victor räddades av kattvärnets volontärer efter att en kattälskare hade sett honom stryka omkring i Handen. Han var väldigt smal och hungrig och gick rakt in i fällan i jakt på den näring han så desperat behövde. När han kom till kattvärnet var han fortfarande lite försiktig runt människor och litade inte riktigt på oss. Med tiden så insåg han att människor inte var något att vara rädd för och han lärde sig att jama var ett bra sätt att få både uppmärksamhet och mat.
Victor är vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus. 

Box 6 

 
Försäkringsfadder : Peter Eriksson
Boxfadder: Gaia

 

Bokad!
Stig, född 2015
, var hemlös under lång tid. Han sågs vandra runt sommar som vinter, oavsett väder. En snäll person som anade att Stig var i behov av hjälp började höra sig för bland grannar och satte upp lappar med hans bild både i närområdet och längre bort. Efter ett par månader, då ingen ägare hört av sig och Stig började se allt eländigare ut, började hon att lägga ut mat till honom för att sedan också ta hand om honom. Omständigheter gjorde dock att Stig inte kunde stanna kvar hos sin välgörare och Stig överläts därför till Kattvärnet.

Stig är en fantastiskt fin hankatt. Han är rädd av sig men har sedan han kom till Kattvärnet gjort stora framsteg som visar hans potential att bli en social katt. När han kom till Kattvärnet hade han ont då det hårda och ensamma livet på gatorna hade resulterat i två trasiga tänder. Men så fort tänderna var utdragna och smärtan var borta visade Stig sig från en helt annan sida. Det rör alla volontärer att se hur Stig blir mer och mer tillitsfull för varje dag som går. Vi har också upptäckt att han älskar att bli borstad och att få godsaker av volontärerna.
Stig behöver ett lugnt och tryggt hem, företrädelsevis ett som har tålamod och som har vana med katter som är rädda av sig. Vi är säkra på att Stig i rätt hem kan utvecklas och komma över sin rädsla och bli en tillitsfull och social katt! Att få se och bidra till att en katt utvecklas från mycket rädd till mycket trygg är en underbar upplevelse!

Än så länge vet vi inte om han kommer bra överens med andra katter eller hur han fungerar med hundar, men med lite tid vet vi mer. 

Som alla våra katter är Stig vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 7  

Försäkringsfadder: Åsa Vigström
Boxfadder: Mary och Rebecka Sahlin m katter Sigge, Elsa och Silver

Box 8

   Försäkringsfadder:
Boxfadder: Tasse med husse

Iris är en katt tjej född 2018. Hon är lika liten som hon är nyfiken och hon älskar att vara med och se vad som händer runt omkring henne. Hon gillar att hoppa upp på ryggen och axlarna på människor och hon älskar att sitta i knät och bli klappad. Iris övergavs av sin familj när de flyttade. En vänlig granne såg Iris och hjälpte henne genom att ge henne mat och kontaktade oss. Tack vare det är Iris nu i trygghet och vi kommer se till att hon aldrig blir övergiven igen. Är det kanske du som kommer ge Iris all den kärlek hon förtjänar?
Iris är vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus. 

Box 9  

Försäkringsfadder: Kenneth Hägglund
Boxfadder: Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Nathalie