Box 1  
 
Försäkringsfadder:
Boxfadder: Katterna Fitz & Penny tillsammans med sina människor Alexander & Rebeca

 

Neo är en kattkille född 2017 och som kom till Kattvärnet då hans familj inte kunde ta hand om honom längre.
Han är en snäll, vänlig och lugn katt som tycker om att gosa och att sitta i ditt knä. Han kommer försöka nå dina händer så att du ska klappa honom. Även om han kommer att älska dig är han inte en klängig katt utan kommer att gå och lägga sig efter att ha spenderat lite tid med dig.
Neo anpassar sig snabbt och enkelt till nya omständigheter och situationer. Han är dessutom väldigt enkel att hantera. Det gör att exempelvis veterinärbesök sker både snabbt och smärtfritt.
Neo tycker också mycket om att leka, framförallt jagar han alla typer av snören, bollar och leksaksmöss. Han har gärna också en leksat som går att klösa på. Han är också glad i mat och godis, men har lite svårt att dricka vatten. Därför är det bra om Neo får blötmat med lite extra vatten i. Han gillar också om hans vatten- och matskålar inte står för nära varandra.
Han har en skadad tand som inte gör ont eller skapar andra problem just nu. Dock är det viktigt att han, i samband med sin årliga vaccination, också får sina tänder och sitt tandkött undersökt av veterinären.
Som alla våra katter är Neo vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 2

  Försäkringsfadder: Tarja Örnelund
Boxfadder:

Bokad!
Gordon
 är en kattkille född 2014 och som fångades in i Jordbro industriområde.
Även om han till en början var väldigt rädd var han ändå lugn nog att låta volontärerna hantera honom (vid infångandet var han skadad men nu är han helt återställd). Från första ögonblicket visade Gordon att han är en väldigt fin katt. Även om han fortsatt är något skygg, då han fortfarande lär sig att lita på människor, blir han väldigt glad när han får lite kärlek: han älskar att bli kliad på huvudet och att få kattgodis. Om du tittar noga kan du också se tacksamheten i hans ögon när han blir väl omhändertagen.
Vi tror att med rätt familj kommer Gordon att öppna upp och visa vilken kärleksfull kompanjon han kan vara. Han kommer troligen behöva en lugn miljö då han fortfarande är skygg och lätt blir skrämd av mycket ljud.
Vi vet ännu inte om han kommer bra överens med andra katter, men med lite tid vet vi mer. Vi vet inte heller inte om han fungerar med hundar.
Som alla våra katter är Gordon vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus. 
 

Box 3

Försäkringsfadder: Iren Käpfer
Boxfadder:   Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Lili   

Majsan föddes 2010.
Majsan är en snäll och mycket social kattflicka. Hon höll på att bli avlivad i början av 2018 men blev räddad av en bra person som ordnade så att de fick bo hos en jättesnäll, äldre dam som älskar katter. Den gamla damens hälsotillstånd har dock försämrats och gör nu att hon tyvärr inte längre har möjlighet att ta hand om Majsan.

Majsan har levt som innekatt i hela sitt liv med en annan katt. Men troligen kan hon trivas som ensamkat också.  
 

Box 4

Försäkringsfadder : Ingela Fakt
Boxfadder: F.d. KV-katterna Ewa och Amalia tillsammans med deras människor
Anna Thoursie och Peter Skogman 

Här flyttar snart en ny kisse in!!

 Box 5

 Försäkringsfadder:
Boxfadder:Anita Fornander och Litter Här flyttar snart en ny kisse in!!

Box 6 

 
Försäkringsfadder : Peter Eriksson
Boxfadder: Gaia

 

Stig, född 2015, var hemlös under lång tid. Han sågs vandra runt sommar som vinter, oavsett väder. En snäll person som anade att Stig var i behov av hjälp började höra sig för bland grannar och satte upp lappar med hans bild både i närområdet och längre bort. Efter ett par månader, då ingen ägare hört av sig och Stig började se allt eländigare ut, började hon att lägga ut mat till honom för att sedan också ta hand om honom. Omständigheter gjorde dock att Stig inte kunde stanna kvar hos sin välgörare och Stig överläts därför till Kattvärnet.

Stig är en fantastiskt fin hankatt. Han är rädd av sig men har sedan han kom till Kattvärnet gjort stora framsteg som visar hans potential att bli en social katt. När han kom till Kattvärnet hade han ont då det hårda och ensamma livet på gatorna hade resulterat i två trasiga tänder. Men så fort tänderna var utdragna och smärtan var borta visade Stig sig från en helt annan sida. Det rör alla volontärer att se hur Stig blir mer och mer tillitsfull för varje dag som går. Vi har också upptäckt att han älskar att bli borstad och att få godsaker av volontärerna.
Stig behöver ett lugnt och tryggt hem, företrädelsevis ett som har tålamod och som har vana med katter som är rädda av sig. Vi är säkra på att Stig i rätt hem kan utvecklas och komma över sin rädsla och bli en tillitsfull och social katt! Att få se och bidra till att en katt utvecklas från mycket rädd till mycket trygg är en underbar upplevelse!

Än så länge vet vi inte om han kommer bra överens med andra katter eller hur han fungerar med hundar, men med lite tid vet vi mer. 

Som alla våra katter är Stig vaccinerad och kastrerad. Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 7  

Försäkringsfadder: Åsa Vigström
Boxfadder: Mary och Rebecka Sahlin m katter Sigge, Elsa och Silver

Starlett är en ljusbrun-tigrerad vacker flicka som är mycket medveten om vad hon vill. Hon föddes 2016 hos en kattsamlare i Stockholm. Efter att ha spenderat lång tid på Kattvärnet adopterades Starlett av en kärleksfull familj med två andra katter. Tyvärr fungerade inte katterna tillsammans och Starlett är nu tillbaka hos oss. Därför tror vi att hon bör vara ensamkatt. Hon gillar att leka och busa men är för närvarande något avvaktande. Tidigare var hon också väldigt gosig och matglad, så vi tror att i rätt miljö kommer denna sida av henne komma fram igen.

Box 8

   Försäkringsfadder:
Boxfadder: Tasse med husse

Grålle är en kattpojke som föddes 2015. Han räddades från en samlare tillsammans med tre kattkompisar. I början var han väldigt blyg, men alltid snäll. Han lät oss ta hand om honom, även om han var rädd.
Med tiden började Grålle lita på oss och visade också att han är en nyfiken, lekfull och kärleksfull katt. Han gillar att jaga små leksaker och att bli kliad på huvudet.
Grålle gillar inte höga ljud och snabba rörelser, så vi tror att han behöver ett lugnt och stilla hem. Han kan nog ha en kattkompis, så länge det är en snäll och vänlig katt. Eftersom Grålle gillar lugn och ro tror vi att det kan vara svårt för honom att anpassa sig till ett hem med hundar, framförallt om de är energiska och skäller mycket.
Veterinären berättade att Grålle kommer att behöva 2 eller 3 Forl/TR operationer i framtiden och därför måste hans nya familj ha en budget för detta (vi tar såklart väl hand om Grålle och hans Forl/TR, men operationerna är inte genomförda ännu då veterinären rekommenderade att vi väntade till september innan vi tog dit honom för en ny tid).

Box 9  

Försäkringsfadder: Kenneth Hägglund
Boxfadder: Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Nathalie   

Lasse föddes cirka 2009.
Han är en väldigt social katt som gillar att vara i knäet och gosa en i ansiktet.
Lasse är pratsam och vill ha mycket uppmärksamhet och kärlek.
Lasses matte gick bort, dödsbo sen bodde Lasse i ett år hos släktingar till matte.
Han har bott med en hund hos ursprungs-matte.
Lasse har hosta som veterinären sagt är astma.

Han vill vara ensam katt.