Glöm inte att titta på katterna som finns i våra jourhem!  Dessa kan bokas genom att ni kommer till oss på öppettider och lämnar er intresseanmälan, vi kommer sen ordna så ni kan besöka katten/katterna

Box 1  
 
Försäkringsfadder:
Boxfadder: Katterna Fitz & Penny tillsammans med sina människor Alexander & Rebeca

 

Box 2

  Försäkringsfadder: Tarja Örnelund
Boxfadder:

Sushi är en katt tjej född 2011. Hon är en glad och sällskaplig katt som gillar att leka och busa. Hon älskar mat och har du lämnat något  framme kan hon inte garantera att det finns kvar.

Hon gillar något äldre barn som vet hur man kelar, leker och tar hand om henne, flerbarnsfamilj kan vara skrämmande då för hög ljudnivå och plötsliga ljud är jobbigt.

Sushi har på senaste tiden gått ner i vikt och pga tidigare problem med sten i urinblåsan är det viktigt att hennes nya familj tänker på hennes kost, att hon får rätt mat och har tillräckligt med vatten. Hon föredrar att ha vatten skålen på annan plats än där maten finns. Hon lägger stor vikt i att hennes toa är ren, hon är tydlig med att visa sitt missnöje när den inte är det. Hon brukar använda pee wee.

Detta är en snäll och kärvänlig katt som kommer fram som bäst när hon får vara i sin rätta miljö. Sushi gillar att sitta i ett fönster och spana på andra djur är väldigt intressant. Hon är inte så mycket knäkatt men hon sitter gärna med bredvid och håller en sällskap.

Sushi äter ALLT hon får tag på, bra som dåligt för katter, det är därför mycket viktigt att ha uppsikt och plockar undan allt farligt för henne ❤
Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 3

Försäkringsfadder: Iren Käpfer
Boxfadder:   Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Lili  

Maja är en katttjej född 2017. Hon är en magnifik och fluffig svart katt med de vackraste ögonen.

Hon kom till Kattvärnet efter att hennes ägare avlidit och hon anpassade sig inte till familjen som tog hand om henne eftersom hon inte tycker om att vara i ett hem med barn.

Maja är en vänlig och lekfull katt. Vi studerar fortfarande hennes beteende för att utvärdera om hon bör ha en kattvän eller inte. Eftersom hon inte gillade att bo med barn, tror vi hon trivs bäst i ett lugnt hem utan barn. Vi vet inte heller om hon skulle tolerera en hundvän.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 4

Försäkringsfadder : Ingela Fakt
Boxfadder: F.d. KV-katterna Ewa och Amalia tillsammans med deras människor
Anna Thoursie och Peter Skogman 

 Box 5

 Försäkringsfadder:
Boxfadder:Anita Fornander och Litter

Victor är en kattpojke född 2019/01. Han är vänligt och älskar att kela lika mycket som han älskar mat. Han är en väldigt liten söt katt.

Victor räddades av kattvärnets volontärer efter att en kattälskare hade sett honom stryka omkring i Handen. Han var väldigt smal och hungrig och gick rakt in i fällan i jakt på den näring han så desperat behövde. När han kom till kattvärnet var han fortfarande lite försiktig runt människor och litade inte riktigt på oss. Med tiden så insåg han att människor inte var något att vara rädd för och han lärde sig att jama var ett bra sätt att få både uppmärksamhet och mat.

Victor gillar at bitas när han leker, så vi tror inte att en familj med små barn passar honom. På Kattvärnet gillar han att jaga andra katter, och vissa av dem blir ibland lite trött på all energi som Victor har. Vi tror därför att han passar bäst som ensamkatt
Victor är vaccinerad och kastrerad.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus. 

Box 6 

 
Försäkringsfadder : Peter Eriksson
Boxfadder: Gaia

 

Sally är en katttjej född 2015/10. Hon är en kärleksfull katt som älskar att sitta i ditt knä och ibland nafsa försiktigt på din hand för att visa dig all den kärlek hon har. Hon anpassar sig också fort till förändringar.

Sally är en speciell tjej, både modig och smart. Hon kom till Kattvärnet då hennes familj inte längre kunde ta hand om henne. Dock rymde Sally när hennes familj tog henne på en sista veterinärkontroll innan flytten till Kattvärnet.

Vi var alla förkrossade att hon var försvunne, men efter mycket hårt arbete från våra volontärer och andra kattvänner lyckades vi tillslut återfinna henne. Nu är hon återigen skyddad och behöver aldrig mer sova ute i kylan. Sally är vaccinerad och kastrerad.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 7  
Försäkringsfadder: Åsa Vigström
Boxfadder: Mary och Rebecka Sahlin m katter Sigge, Elsa och Silver

Nelly är en katttjej född 2014. Hon är en otroligt kelig men bestämd liten dam. Hon älskar att bli kliad och klappad, men visar snabbt och lite hårdhänt när hon tröttnar eller om man gör något som hon inte tycker om. Därför tror vi att en lugn familj utan små barn passar Nelly allra bäst.

Hon tycker om att få kärlek och kommer att jama när hon känner att det är dags att du ger henne lite uppmärksamhet. Hon älskar att ha sällskap men är inte klänging. Hon älskar också ett smaskigt mål kattmat och blir extra glad om du sticker till henne en godsak då och då.

Nelly kom till Kattvärnet efter att hennes familj bad oss om hjälp. Tillsammans med sina tre nyfödda kattungar flyttade hon då in i ett jourhem så att ungarna kunde växa sig stora och starka.

Nu letar Nelly efter ett nytt hem! För tillfället tror vi att Nelly passar bäst som ensamkatt, men vi observerar fortfarande hur hon betre sig med andra katter. Hon är vaccinerad och kastrerad.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus.

Box 8

   Försäkringsfadder:
Boxfadder: Tasse med husse

Athena är en katt tjej och Eros är en kattpojke, båda född 2012. Båda två är väldigt snälla, mysiga katter som bara vill ha all din kärlek och uppmärksamhet.
De är väldigt fästa vid varandra och vill bo tillsammans för alltid.

Athena och Eros var väldigt älskade och väl omhändertagna av sin tidigare familj. Olyckligtvis, gick deras ägare bort och familjen kunde inte behålla dem.

Dessa två kärleksfulla katter vill ha ett nytt hem där de kommer vara lika älskade som de var i sitt tidigare hem.

Våra katter är innekatter och kan därför bara adopteras av någon som kommer att hålla katten inomhus. 

Box 9  

Försäkringsfadder: Kenneth Hägglund
Boxfadder: Katterna Dolly, Konrad, Nala och Ragge samt matte Nathalie