Flyttat KITTEN som har haft ett hem men blev  hemlös pga allergi hos ägaren. Blev omhändetagen av en kattvän som dock inte kunde ha henne kvar
Kitten är född 4/5 2015. 
Hon är väldigt social, lätthanterlig och duktig hoppare! Gillar att ligga högt och spana. Kitten är van vid andra katter samt barn. Hon älskar att bli buren och kelad med

 BAGHEERA Flyttade 12/17
född ca 2014. Dumpades den 10 maj utanför Djurskyddet Sveriges kansli och kom till oss via dem.
Han har visat sig vara en riktig gos-propp, som ibland nafsar lite när det bara blir för mysigt att bli kliad/kelad med. 

Kita (FLYTTAT) och Simba   (FLYTTAT) födda 2006-06-04,2008-04-01.
Kita är Simbas mamma. Kita är svart med vita tecken. Hon är en väldigt lugn och mjuk katt. Älskar att bli borstad och gosad med.
Simba är en katt som vill ha mycket uppmärksamhet. Han stjäl den gärna från sin mamma Kita. Han tycker om att busa.
Båda katterna är väldigt enkla katter. Lätta första gången katter. De vill inte bo med små barn då Kita lätt blir stressad. 
De är

Silver kommer från ett hem där det fanns för många katter.
Silver kom tillsammans med t.ex Star och Starlett

Silver är en stilig katt-pojke. Han är störst av de tre. Han är jättegosig och busig.
Ligger gärna i din säng.
Eget hem hösten 2017

Shani "Lilla damen"(född i juli 2010) kommer från ett hem där matte är mycket sjuk och inte orkar sköta henne längre.
Hon är sällskapssjuk och pratig men så charmig. Sover gärna ett par timmar under täcket men hoppar ner när det blir för varmt.
Flyttade hösten 2017.

Flyttat! Majka är en vacker kattjej född den 1 december 2008. Hon kom till oss på kattvärnet för ungefär en månad sedan efter att ha spenderat 2 år utomhus utan någon familj. Majka är nyfiken och mycket charmig, och därför sitter hon gärna också på din axel för att få en bättre överblick av vad som försiggår. Men även om hon är tillgiven och gosig är hon också lite rädd för fötter, så det gäller att hålla reda på dem. 

Mamma Wilda med sin son Tiger 
Flyttade sommar 2017
Mycket sociala och gosiga katter.
P.g.a  förändrade familjehållanden söker dessa ett nytt hem.
Wilma och Triger är väldigt tajta, så vi vill att de får följas åt hem till Dig.

Alfred:
Flyttade våren 2017
Alfred har en känslig mage, han och hans 2 syskon hittades ute som små kattungar. Han äter sitt torrfoder i en aktivitetsboll.
Lugn mysig knäkatt. Snuttar på jourmattes arm.
Låg rang. Trivs med andra lugna katter. Vill nog ha en kattkompis.
Dricker gärna från vattenkannan. Äter krukväxter.
Född 2013-05-20

Kajsa 
Född ca 2014 i Sorunda, hemlös. Fick en kull och vi blev larmade att de behövde hjälp. 
Kajsa är skygg men hon gör framsteg socialt, blir klappad varje dag. Älskar
att bli kliad under hakan, hon stryker sig gärna mot våra ben vid utfodring, buttas med andra snälla katter och varje kväll leker hon lite

Flyttat! Lizzy:  
Överlåten honkatt som hade fött 5 ungar ute. Då de inte ville behålla ungarna (Findus, Minus, Gustav, Snotra och Mercedes) så fångades de in med Lizzy och togs till jourhem.
Lizzy är en tam, snäll, kelig go katt som tycker det är skönt att vara barnfri igen. Hon vill gärna ha sällskap av snäll katt i sitt nya hem, eller någon som har mycket tid för henne.
Ca 5-6 år

Flyttat! Snotra och Gustaf blir adopterade av sitt jourhem. De fångades in när de va ca 6 veckor gamla med sina syskon Minus, Mercedes och Findus samt mamma Lizzy i Sorunda.

Gustaf
Snotra

Flyttat! Mercedes blir infångad med syskon och mamma Lizzy i Sorunda när hon är ca 6 veckor gamal. Mecedes adopteras till ett hem med kattkompis.

Mercedes

Flyttat! Sherry
Sherry var en mycket skygg och förvildad katt när hon först kom till oss. Efter månader av socialträning har hon sedan blivit en fin katt som adopterats till sitt nya för-alltid-hem.

Flyttat! Hope
Flyttat! Findus 
Lilla goa Findus är nyfiknast av sina 4 kullsyskon. Han är alltid först med att utforska. Kelig och lekfull.

Hope
Findus

Flyttat! Sigge 
Söta Sigge kryper gärna upp i famnen och kramas, och gillar när du borstar honom. Lekfull.

Sigge

Fina: FLYTTAT 2015
Kommer från kattkolonin vi fångade in 2014. Utefödd, var ca 10-12 veckor när de fick komma in. Lite blygare än Kiwi men kelig och gosig, busig och aktiv.
Född ca 2014-07
Vill flytta tillsammans med Kiwi.

 Kiwi: FLYTTAT
Kommer från kattkolonin vi fångade in 2014. Utefödd, var ca 10-12 veckor när de fick komma in. Jättetrevlig, social, kelig och busig honkatt.
Född ca 2014-07
 Vill flytta tillsammans med Fina.

Harley, Ziggy, Zoey och Ivy Flyttat 2015
Ziggy och Harley är killarna i syskonskaran. Framåt, keliga, busiga och helt underbara.
Zoey och Ivy är tjejerna. Busiga, alerta, keliga, och helt underbara.
Syskonen är födda 20150407
Vaccinerade, avmaskade och id-märkta. Ska kastreras vid könsmognad. Innekatter.
Ivy på bild

Sven-Bertil Flyttat
Född ca 2012
Hade en ägare, men kom vilse och hittade inte hem. Ägaren ville inte ha tillbaka honom.
Överlåten till Kattvärnet. En fin och snäll hankatt som är glad och tacksam över att ha få kommit in igen och någon som bryr sig om honom.

Maximus Flyttat
Har gått hemlös en längre tid i ett sommarstugeområde. Fick larm då de var bekymrad att han skulle bli ensam kvar till vintern. Han är en ståtlig kille som nu undergår vaccinering, kastrering och id-märkning samt bedömning av humör och personnlighet. Han är superkelig och vill ha mycket uppmärksamhet men blir lätt frustrerad och tycker inte om att bli hanterad (kolla fästingar, klippa klor osv) så det är något vi måste jobba med först. Född ca 2014.

HERR KATT Flyttat
Herr Katt gick ute i Lissma runt gårdarna i 7-9 år och försvarade sitt revir mot andra katter. Slogs och jagade iväg dem. Han levde ett hårt liv ute.
En person larmade då hon tyckte han såg trött och eländig ut. Han fick komma in och få veterinärvård då hela han var ett enda stort köttsår. Han kastrerades, vaccinerades och id-märktes. Han har förfrysit sina öron. I jourhemmet bodde han med 3 kattjejer och det gick jättebra. Han älskar att bli borstad och klappad. Han är en mysig lite gubbe. 
Född ca 2006

Smilla Flyttat
född 2015
Hittades ute ensam och övergiven.
Togs in av upphittaren och fick mat och skydd. Fick senare komma till oss då Smilla inte kom överens med familjens katter. Hon är en söt, kelig, go lite busig tjej som söker hem som innekatt, en snäll kattkompis, ej småbarn. Väldigt social och kelig.

Flyttat Tiger är en stor och ståtlig hane som gärna blir klappad på magen, och spinner nöjt när du borstar hans långa, mjuka päls! En riktig kelgris.

Putte-Fabian Flyttat
född ca 2005
Dumpades som kattunge på ett stall i Åva. Har levt där i ca 10 år. Kattvärnet larmades om att han behövde komma in. Va till en början rädd för oss människor men efter ett tag började han vänja sig vid den nya miljön. och många mutor i form av godis så kunde man börja klappa honom försiktigt. Sen gick det fort, och Putte-Fabian är nu en mycket snäll och trygg farbror, som dreglar nöjt när du klappar honom.

Flyttat Tequila och Godis
Kullsyskon som har flyttat tillsammans.

Flyttat Sotis adopterades från ett jourhem.

Vilda och Morran Flyttat
Två busiga kullsyskon som var lite skrajsna när de först kom till oss, men är nu snälla och goa.

Figo & Zeytin Flyttat
Syskon, födda 2010

Kom till Kattvärnet då deras matte blev allergisk.
Jättefina, gosiga, kärleksfyllda katter som är enkla att ta hand om. Tycker om att ligga i famnen och gosa, bli borstade och få kramar och pussar.

Sixten och Zimon

Ellie Flyttat

Ellie fångades in i Länna industriområde med sina två ungar Astrid och Ture. Hon är en tam katt, kelig och gosig.
Van vid andra katter. Pga att Ellie har gått ute i kylan länge så har hon fått astma, hon äter kortison för detta, annars mår hon finemang.

Brolle Flyttat
Född 2014 ute i Haninge Industriområde i en kattkoloni.
Brolle är jämt sugen på något och hänger alltid i
köket i hopp om att få en skinkbit.
Tycker mycket om sin "Pappa Baloo" (jourhemmets katthane).

Flyttat Pysen, Stina kommer från kattkolonin vi fångade in hösten 2014.
Pysen har socialiserats av våra volontärer och är idag en mysig kelig gospropp. Han är en stilig kille som är väldigt snäll med alla men kan även sätta gränser.
Stina är väldigt lik Pysen och kan vara hans dotter. Hon är nyfiken och lekfull. Ej klappbar än. Ska socialiseras.

Lily Flyttat
född 2010
Lily gick i ett industriområde i Bandhagen i flera år och födde kull på kull. En kvinna som jobbade där började mata henne och upptäckte att hon var dräktig igen. Lily fick komma till vårt jourhem där hon födde sina bebisar 4 dagar senare.
Lily är född ca 2010. En underbart snäll, undergiven hona som är lite blyg.

loading...

Kompis Flyttat
Född ca 2013
Kompis har gått hemlös i Jordbro en längre tid och fått mat av ett äldre par. De har sökt ägare till honom men inte hittat någon.
Kompis är väldigt social, kelig och gosig. Vill ha mycket uppmärksamhet. Fungerar med andra katter. Leker hårdhänt så därför ska han inte flytta till en småbarnsfamilj.
Kompis vill ha antingen en snäll kattkompis och/eller en familj som är hemma mycket och ger honom mycket tid och kärlek.

Chilla o Chaplin Flyttat

Födda ute i kattkolonin i Haninge Industriområde.

Gullan född 2007 Flyttat
Gullan hittades i Österhaninge  när hon försökte norpa en höna, hon var utsvulten. Hon togs till Västerhaninge Djurklinik och de ringde oss. Hon var  liten och mager de trodde hon var en ungkatt.

Charlize Flyttat
upptäcktes i Enskede av en liten flicka som började mata henne. Hon gick ut på Facebook och sökte hjälp för katten och en kvinna hörsammades hennes nödrop. Kvinnan ringde till en bekant som jobbar på Kattvärnet och fick rådet att komma och lämna katten hos den personen. Sen har det gjorts undersökningar och kommit fram till att katten lider av kronisk tarmsjukdom. Charlize fick stanna i sitt jourhem och bli adopterad.
Fritz Flyttat
hittades i Haninge då han gick och sökte kontakt och mat av förbipasserande människor. Vi tar in Frtiz och ser till att han blir kastrerad, id-märkt och vaccinerad. Efter 3 månader så får vi överlåtelsen från polisen. Vi har lappat, lagt ut på sociala medier att vi har Fritz. På en öppettid kommer ägaren in. Han har vart bortrest och visste inte först om att hans katt hade blivit utsläppt när han var borta. Han har letat och sedan sett våran efterlysning. Men han kan tyvärr inte ge katten ett tryggt boende och vi placerar Fritz i ett jourhem där han trivs jättebra. De adopterar honom.

Sheba Flyttat
fångades in i Trångsunds Industriområde. Hon var okastrerad och omärkt. Ingen ägare hörde av sig. Hon fick komma in i vår karantän och blev kastrerad, id-märkt, vaccinerad och avmaskad. Hon var lite reserverad och blyg i början då hon hade gått ute ett tag. Sen fick hon åka till ett jourhem i Sollentuna som jobbade vidare med henne och de trivdes så bra tillsammans att de adopterade henne. 
Thorbjörn Flyttat
gick i Trångsund i ett antal år hemlös. En familj uppmärksammade honom då de tyckte att han såg risig ut. De fick låna en fälla och det tog ca 2 veckor innan de kom in med honom. Han var omärkt, okastrerad och luktade inte gått i munnen. Han hade en knöl på svansen, var mager och smutsig. Han blev kastrerad och vaccinerad och id-märkt samt avmaskad. Han hade en böldliknande sak i bakre delen av munnen och hans tänder såg inte bra ut. Många var av och det var rött i tandköttet. Han slutade att äta. Han fick då flytta till ett omvårdnadshem som såg till att han fick i sig mat samt antibiotika mot svullnaden i munnen. Han blev bättre och började äta själv. Han blev adopterad av sitt omvårdnadshem så att han fick stanna kvar där han kände sig trygg.

Flyttat 
Luna och Gaston text saknas
Bosse  text saknas
Augustus  text saknas
Lakritsmia text saknas

Flyttat Leonore födde sina ungar (Lolita, Fabian och Frans) ute i en håla vid en husvägg. Där låg hon och ruvade dem mot faror men det hjälpte inte.  Barn på gården har sprungit runt med ungarna och lekt med dem. Vi fick larm om dem när ungarna var ca 3-4 veckor.

Batman: Flyttat
Infångad vid Årsta Slott. Hans "syskon" Puff och Pärla fångades in först men Batman blev rädd och syntes inte till.
Han har utvecklats jättefint och är en go och kelig katt. Väldigt vacker. Han är kastrerad, ca 7-8 månader. Han vill komma till ett hem med en snäll och busig kattkompis.