Lisa Flyttat 5/11-23 
En mycket pigg och glad och uppfinningsrik katt. Hon älskar att leka och få vara med. Hon tycker om att få lite klappar och gos men behöver få det i små portioner då hon annars lätt blir överspelt. Vi söker till henne en familj med vuxna som kan aktivera henne. Då hon har en massa energi och behöver få utlopp för den och såklart ett tryggt hem. Hon har lärt sig att öppna olåsta dörrar.
The hitchhiker, Lisa kom till oss via en person som hittade henne i sin transportbil. Hon har troligen liftat en väldans lång väg hit till Haninge.

LunaFlyttat 10/23
Är en katt med mjuk och lekfull personlighet. 
En pigg katt som älskar att jaga vippan, studsbollar och säkert annat som hon ännu inte fått möjlighet att testa. Hon älskar att få kela och bli kliad på magen. Hon tycker om att få ligga på lite högre nivåer då ditt knä inte är ledigt. Len silkig kort päls. 
 Luna blev överlåten till oss då hon inte kunde följa med familjen till deras nya boende.

Holger Flyttat 09/23
En kolsvart liten & kompakt aktiv ungdom med bus och mycket energi i kroppen. Holger kan busa med olika fjädervippor, högt som lågt, så länge som man själv orkar. Han är väldigt nyfiken och ung till sättet.
Små studsbollar, som han kan hoppa högt efter uppskattas mycket. Han har en elegant "hängande" slappar stil i klösmöbeln, när han vill vila sig.
Holger vill gärna leka med andra katter, men hans intensiva lek, uppskattas inte alltid av alla, han förstår dock när någon annan katt inte vill vara med på noterna. En annan katt i hans ålder eller yngre skulle nog passa bra som lekkompis till honom.

Flyttat -23 Missan
Missan är en jättegosig svart katthona som älskar att sitta i knäet och bli klappad. När hon har fått nog varnar hon dock med ett litet nafs eller med tassen. Hon är lugn och trygg men inte särskilt förtjust i andra katter. Om humöret är rätt gillar hon att leka, men helst vill hon bara ligga och ta det lugnt tillsammans med dig.

Milla 7 år: Flyttat 05/23 Omhändertagen via socialen. Hon har verkligen utvecklats under sin tid hos oss. När hon kom till oss fick man inte röra henne. Hon var väldigt rädd. Nu kommer hon kunna fortsätta sin trygghetsresa i hennes alldeles egna hem.

Greta Flyttat 04/23 
Greta 9-årig katt med en stor karaktär som söker sitt för-alltid-hem. 
Hon har svårt att lita på nya människor och därför kommer det krävas att du lägger tid, tålamod och en massa kärlek för att vinna hennes förtroende. När du gjort detta kommer du få en ny lurvig vän för livet. En lurvig vän som kommer och möter dig med jamande vid dörren när du kommer hem, sover vid dig på nätterna och kryper upp nära intill dig när du sitter i soffan.

Flyttat-23 Inez: Gråvit mjuk härligt go katt

Doris/Boris: 
Flyttat 05/23 Fin kamrat som kom från ett dödsbo och fan snabbt nytt hem via oss. Seniår 15 år 

Miso: 01/23 Hemlös från Huddinge kom in via Djurskyddet Sverige.

Destan: Gosig vitröd herre som kom till oss för omplacering.
Flyttade 08/23

Salvatore: Flyttat 01/22
Svartvit lätt strävhårig kelgris som vill leka med alla.

Murre: Flyttat 04/22
En liten gammal tovig herre, med alldeles för långa klor, som kom in till oss efter att ägaren hade gått bort. Han var en av de snällaste och roligt nog en av de lekfullaste missarna hos oss, trots sin ålder.

Mippi: Flyttat 2022 Fösiktig tjej som kom från samma familj som Tompa, Sputnik, Winston och Luna. Mippi är en väldigt kärleksfull katt. 

Sam: Kom från Norsborg, levde länge som hemlös, okastrerad och chiplös. Adopterad av en av våra volontärer 12-2022

Kevin FLYTTAT -22
Kevin är en snäll katt som som gillar att sitta i knät. Han hittades utomhus och var då väldigt smal. När han kom till Kattvärnet upptäckte vi också att han behövde behandling för sin sköldkörtel. Eftersom han är en så snäll katt är det inga problem att ge honom medicin. Han äter den helst tillsammans med lite blötmat, hans favoritfoder.  

Mia Adopterad 09/22
Lämnad i transportbur utanför Kattvärnet en kväll/natt. Vi misstänkte först att hon va dräktig när vi fann henne men hon va bara överviktig annars fullt frisk.  

Loke Flyttat 12/22 
Loke är en nyfiken och kärleksfull katt. Han satt fast i toppen på ett träd i en vecka innan han räddades och kom till oss på Kattvärnet. Han älskar mat, att leka och att sitta i knäet och knåda med sina tassar. Flyttade till två kattkompisar.

Teddy&Alfred: 12-2021
Kom in var för sig men fann varandra hos oss och adopterades tillsammans.  Teddy som hadde blivit matad ute av en familj under 4 år och fått komma in under kalla vinterdagar, lever upp till sitt namn som en go teddybjörn med bus och mjukhet i sin personlighet. Han tog snabbt Alfred, som va den skygge och kontakträdde under sinna vingar. Alfred såg fördelarna med att våga lita på oss tvåbeningar men framförallt tog han till sig mer å mer av Teddys tama kattbeteend.

Inez: 11-2021

Tompa, Sputnik, Winston, Luna: 10/21. syskon. De kom till kattvärnet från en familj som älskade dem men som inte kunde ha kvar dem längre. Luna, pojkarnas syster är svart och vit men inte ännu redo att adopteras. 
De växte alla upp tillsammans i ett hus fullt av kattkompisar så vi tror att de kommer att vara lyckligare om de slipper vara ensamkatt i den nya familjen. Alla fyra är omkring ett år. De är väldigt nyfikna och utforskar världen runt omkring sig med mycket energi. De gillar också att klättra och hoppa upp på möbler för att skaffa sig en god utsikt. Deras favoritlek är att jaga varandra. De är alla fyra otroligt snälla och kärleksfulla katter som alltid vill bli klappade. De skulle älska att vara din vän!

Pandora: 07/21

07/21 Mamma Bobo med sina sötnosar:Nyx(Leeloo), Ares, Hades, Nike(Pocky), Aiolos,

Trudel 07/21

Luna: 06-21, Luna var en senior-katt redan när han kom till oss, troligen runt 15 år. Hans förra ägare blev tyvärr sjuk, Luna var då lämnad ensam utomhus och fick hjälp av grannarna vilket ledde till att Luna fick komma till oss i väntan på ett nytt hem.

Oxnö: 04/21
Oxnö kom in till oss efter att vi blivit kontaktade om en nyfiken och hungrig katt ute i skärgårn på en kamping. Oxnö
är en av de mysigaste katterna som vi någonsin har haft på Kattvärnet. Mycket tillgiven. Gillar att få mycket uppmärksamhet.
- Kön: hona

Dennis & Pepsi 03/21
 

Nelly  02/21
Nelly är en katttjej född 2014. Hon är en otroligt kelig men bestämd liten dam. Hon älskar att bli kliad och klappad, men visar snabbt och lite hårdhänt när hon tröttnar.
Hon tycker om att få kärlek och kommer att jama när hon känner att det är dags att du ger henne lite uppmärksamhet. 
Nelly kom till Kattvärnet efter att hennes familj bad oss om hjälp. Tillsammans med sina tre nyfödda kattungar flyttade hon då in i ett jourhem så att ungarna kunde växa sig stora och starka.

Frankie 01/21
Frankie vill alltid bli klappad, även när våra kära volontärer skriver sina anteckningar. Frankie är den som hoppar rakt upp i ditt knä och som alltid vill vara med dig.
Frankie älskar mat och ibland får vi oss ett gott skratt när han försöker smyga fram för att få lite extra kattmat.
Denna kärleksfulla katt väntar på en familj som ger honom kärlek och uppmärksamhet. En dag kommer en lycklig person att adoptera honom och kommer då alltid att ha en bästa vän.

Jim och Casper 01/21
När de kom till Kattvärnet var de i ett väldigt dåligt hälsotillstånd och de förlorade också en bror som var alldeles för sjuk för att klara sig.
Men trots det va de ett par snälla. goa och försiktiga katter. De behöver någon som kan älska dem just som de är och som förstår att de, på grund av deras bakgrund, behöver lite mer hjälp än andra katter.

Jojo 01/21
Jojo är en mysig katt som letar efter en lugn och trygg familj som kan ge honom massor av kärlek. Han var självklart väldigt ledsen när hans förra familj tyvärr inte kunde ha kvar honom längre. Omgiven av volontärernas omtanke känner han sig nu bättre, men han saknar fortfarande någon särskild att ge all sin kärlek till.
Kön: Hanne Född: 2009

Ior ?
Född den 29 mars 2006. Han växte upp i ett kärleksfullt hem, men tyvärr tvingades han nyligen att flytta till Kattvärnet på grund av hans ägares hälsoproblem.
Ior är en väldigt vänskaplig katt som gillar att få uppmärksamhet och ha ditt sällskap. Han är frisk och kry, och väldigt lugn som gärna har dig i närheten. Med andra ord, han är som en stor gosig nallebjörn.

Flyttat! Mimmi är vacker svart-vit flicka som är född 2011.
Mimmi är en mycket social och pratig katt. 

Flyttat! Mamma Wilda (född 2014) med sin son Tiger (född 2015) fick nytt hem sommaren 2017, men p.g.a förändrade familjeförhållanden söker dessa ett nytt gemensamt hem
 

Flyttat! Inez (9 år) kom till Kattvärnet som omplacering då det skar sig totalt med en annan katt i hemmet.
Hon är otroligt snäll. Hon vill inte bli buren och absolut inte bo med andra katter. Små barn är också jobbiga, barn från 10-års ålder går bra. 

Nova (ca 4 år)
en bedårande tjej i sina bästa år, kom till oss som omplacering.
Nova är väldigt social och tillgiven katt. Hon gillar människor och skulle nog gå ihop med de flesta katterna.
Nova är matglad, pratig, kelig kisse som gärna är med hela tiden.
Nova gillar inte hundar, hon attackerar gärna de som kommer in i hennes revir
Nova är extremt snäll mot barn, dock inte småbarn

Charlie kom till Kattvärnet efter ett halvår i jourhem där han hamnat efter att hans husse hastigt gått bort.
Han är drygt 6-7 år gammal, kastrerad och vaccinerad.
Charlie vill ha lite tid på sig för att anförtro sig till sin husse och matte men är väldigt gosig när han väl tillåter sig.
Han är lugn och trygg men trivs bäst bland få människor i en mindre familj.


Janne är en ståtlig katt som gick för synes ensam i Hökarängen och när grannarna larmat en längre tid fick han komma in i värmen.
Janne är mycket social och lekfull men gillar inte andra katter.
Janne är en "vandrare" så viktigt att han inte kommer ut, men han älskar att sitta på en innätad balkong 

Flyttat Elisabeth Taylor 
Elisabeth även kallad Elise/Lisen född 2010 är en nattsvart slank skönhet med en liten vit fläck under hakan.
Hon har bott som innekatt och kom till oss för omplacering.
Elisabeth är en nyfiken tjej med egen vilja som efter en stund gärna kommer fram och vill bli klappad.
Elisabeth pratar lite och vill gärna bli kliad under hakan, då blundar hon och njuter.

Flyttat -18
En fin dam Armao 
Armao är en försiktig, väldigt snäll dam som längtar efter ett eget hem.
Hon är hittad traskandes ute, fått hjälp med sår och öroninflammationer. Nu är hon fullt frisk
Armao är ca 8 år ung

Flyttat -18
Svante (född ca juni 2013)
Svante är upphittad på Ingarö
Svante är snäll och go, han älskar människor, mat och klösa och riva sönder klösbrädor av papp.
Han kvittrar när han är nöjd.

Flyttat Simba
 Kom till oss då han kissade utanför lådan i hemmet. Småbarn, mycket stress och Simba orkade inte med så han protestkissade. 
Nu sköter han lådan perfekt.
Simba får stanna i jourhemmet!
Född ca 2003

Flyttat Trullza  ( hona, född 2016)
Trullza var hemlös, hungrig och gick runt och letade efter mat i Jordbro.
Som tur var larmade en snäll människa om henne och hon fick komma in i värmen hos oss på Kattvärnet.
Nu är Trullza social och tycker mycket om oss 2-benta men i det nya hemmet önskar hon helst vara ensamkatt.
Trullza är lekfull, go och glad och pratar lite ibland.

Flyttat -18 Thor (rödtabby) och Loke (svart-grå tabby) , födda mars 2013
Dessa herrar placerades när de var kattungar, i Kattvärnets regi.
Herrarna behöver ett nytt hem eftersom de inte trivs då familjen fått tillökning.
Thor och Loke är väldigt sociala, gosiga och pratglada.
Loke är en busig katt som hittar på massa bus om han har tråkigt.

Flyttat Metallica  (lyssnat till Talli), och Picasso, (lyssnat till Casso).
Födda 10-03-06.
Metallica är lika mysig som syrran Picasso som är lite bossig.
Vill flytta tillsammans med Picasso.
Damerna omplaceras pga allergi.
Mysiga, självständiga och helt underbara.
Damerna gillar inte små barn. Vill flytta tillsammans!

Flyttat Sanna (född ca juni 2016) kommer från ett ställe där man hade alldeles för många katter.
Sanna är riktig myspropp, älskar gos och leker gärna med vippor..

Flyttat Cherie:
Kommer från kattkolonin vi fångade in 2014. Troligtvis Lisens dotter. Kelig och mysig, tycker om att busa. 
Adopterad av jourhemmet tillsammans med Lisen
Född ca 2013-2014

Flyttat Findus kom till oss då han var avlivningshotad
Findus älskar allt och alla.
Findus har fått ett eget hem.

Flyttat Bolla och Ash kommer från en plats i Sorunda där det fanns flera katter. 
Bolla var ca 6-7 månader och Ash var endast 4 veckor när vi plockade in dem.  De har bott i varsitt jourhem med sina syskon och sen kom de in till katthemmet. Bolla och Ash adopterades tillsammans till ett hem.
Bolla är ca 2 år (2014) och Ash är ca 1.5 år (2014). Båda är kastrerade, chip-märkta och vaccinerade.
De flyttade till ett nytt hem men efter några dagar visade det sig att de trivdes inte med den nya familjen så de är tillbaka på katthemmet.

Flyttat Lisen:
Kommer från kattkolonin vi fångade in 2014. 
Född ca 2011-2012
Adopterad med Cherie 

Flyttat Katniss fångades in i Trångsunds Industriområde hösten 2015. Hon är utefödd och har levt ett hårt liv i området med att försöka hitta värme, mat och skydd.
Hon har gjort stora framsteg i sitt jourhem.  Katniss går att klappa men hon njuter inte än av det.
Katniss är född ca 2011

Flyttat Elvis
Elvis kommer från ett hem där det fanns aldeles för många katter.
Han är troligen född 2016.
Akuthemmet berättar:
"Elvis är väldigt snäll, en riktig Gos-Propp. Han är en cool kille. Kan även bo i barnfamilj, även en riktigt snäll kattkompis är ok.
Elvis vill ha mycket uppmärksamhet....."

Flyttat Bizzy, Benny och Jax kommer från ett hem där det fanns många katter.  
Benny är en stor kelgris och älskar att ta disktrasor som byte, han har även en väldigt egen personlighet och är lite klumpig men han älskar att brottas. 
Bizzy älskar bollar av alla dess former men mest pingisbollar! Hon kommer ofta och kryper upp i knät på hennes egna villkor.
Jax kan vara lite tillbakadragen mot främlingar men när han slappnar av är han också en riktig kelgris. Han behöver ha närhet till sina tvåbeningar. Han morrar och fräser när det är brottning på gång men han tycker att det är kul. Han och Benny kämpar om vem som ska bestämma men oftast så vinner Benny.
Killarna har nu fått var sitt nytt hem

Chandler, utefödd, kom in med Denver vid 6 veckors ålder från kattkolonin i Haninge. Jättekelig, kompis med Denver. Flyttat tillsammans med Denver

Denver, utefödd, kom in med Chandler vid 6 veckors ålder från kattkolonin i Haninge. Jättekelig. Flyttat tillsammans med Chandler.

Flyttat Kevin
Fångades in vid 6 v i Sorunda tillsammans med sin mamma Kajsa och syskon. Utefödd.

Mozart: FLYTTAT
Född ca 2011 och fångades in i Trångsunds Industriområde med 5 andra katter hösten 2015. Där har han levt ett hårt liv med att hitta föda och skydd. Många slagsmål för att försvara sitt revir.
Han har bott i jorhem och där blommat ut och gått från en skyggis till en tryggis. Han är supergosig.
Han är en riktigt snäll kille som accepterar att bli lyft, vill gärna pannstångas och bli pussad på.
Han är en kille som vill ha en buskompis i sitt nya hem, han ska vara en innekatt och inga små barn i hemmet.

loading...

Grålle: ADOPTERAD
Född ca 2011. Grålle har varit hemlös en längre tid, i flera år. Han har haft ett hem från början och varför han inte är kvar där kan vi bara spekulera i. Han var inte kastrerad eller id-märkt.
Han hamnade hos ett par i Jordbro där han fick mat då de hade egna katter. De såg han komma och gå och ibland hade han skadat sig i slagsmål. Men sen upptäckte de att han hade svårt att gå och även en stor knöl/skada på framtassen. De trodde att Grålle var en "vildkatt" och inte skulle kunna gå att rehabilitera och tyckte då att det bästa för honom vore att få somna in. De kom till oss och ville ha råd och tips samt låna fälla. Vi sa att vi ville ta Grålle till veterinären och se vad skadan var för något och om det gick att åtgärda.
Vi tror han är mellan 5-7 år. Grålle vill ha ett lugnt hem utan andra katter, barn eller andra djur. Han vill ha mycket uppmärksamhet och gos. Det ska vara harmoniskt och tryggt.

loading...
Östen och King- FLYTTAT
Fångade från en kattkoloni på Värmdö.
Båda trivs tillsammans, busar och brottas men sover även och gosar. King är lite blygare men i ett tryggt hem så kommer han snabbt bli mer modig. Båda är keliga, klappbara och gosiga. De har känsliga magar och äter foder därefter. De adopteras tillsammans till ett hem utan andra katter. De ska vara innekatter.
Födda ca 2011
loading...

 Lemon: FLYTTAT
Mamma till Whiskey och Godis. Upptäcktes under en balkong med sina bebisar och fick mat. Tam, snäll och social. Vill flytta som ensamkatt, eller till hem med snäll katt, eller med Whiskey.
Född ca 2013

Flyttat Elektra och Pärlan:
Båda är födda ute i kattkolonin vi fångade in 2014.
Elektra är en liten myspropp som tycker om att hålla jourhemsmattes saker varma och håriga. Vill komma till ett hem med en snäll kattkompis eller flytta med Pärlan. Ska vara en innekatt. Lite blyg. Behöver minst 3 besök.
Pärlan är världens knasfia och pratar hela tiden, sover minst och tycker dammsugare är urspännande. Garderober är spännande att utforska. Ska vara en innekatt och flyttar med Elektra eller till hem med snäll katt.
Födda ca 2014-07

loading...
loading...

Ståtlig : ADOPTERAD
Ståtlig gick hemlös i Jordbro. Ett boende gav han mat och larmade om hans situation. Vi åkte dit och hämtade honom. Hade med en liten transportbur, visste inte att Ståtlig var en så stor katt...
Ståtlig var inte kastrerad eller id-märkt. Ingen ägare har hört av sig om honom.
Han är en supermysig, snäll, lätthanterlig, matglad, busig katt. Han är ca 3-5 år. Han kan flytta till ett hem med stor boyta, gärna till en snäll kattkompis och snälla barn.
Född ca 2011

Kirran Flyttat
Vi fick ett larm från Sorunda att en kattmamma hade bosatt sig med sina små bebisar under en presenning i en vedhög. Vi åkte dit och med hjälp av larmarna fångade in familjen. Kirran är mamma till Miriam, Miranda och Lakrits som alla har fått hem. Kirran har bott kvar i sitt jourhem för att socialiseras.
Född ca 2013

Batman: FLYTTAT
Infångad vid Årsta Slott på nyårsafton efter 3 långa månader av försök. Hans "syskon" Puff och Pärla fångades in först men Batman blev rädd och syntes inte till.
Han har utvecklats jättefint och är en go och kelig katt. Väldigt vacker. Han är kastrerad, ca 7-8 månader. Han vill komma till ett hem med en snäll och busig kattkompis.

 Whiskey: FLYTTAT
Ung hankatt, föddes ute. Busig och kelig, fast lite blyg i början. Vill ha en snäll busig ung kattkompis eller flytta med Lemon.
Född ca 2015-08

Bibbi: ADOPTERAD
Bibbi var ca 6 månader när vi fångade in henne och syskon Bamse och Bolla tillsammans med Stumpan och ungar.
Bibbi är fortfarande lite blyg och har inte förstått vitsen med klappar och kel. Men hon är snäll. Vill komma till ett lugnt hem som jobbar vidare med hennes socialisering. Vill ha en tam kattkompis.
Född 2014

Flyttat Kasper:
Vi fick larm om en dräktig hona. Larmaren var helt säker på att det var en hona och att hon var dräktig då magen hade ökat i omkrets. Vi åkte dit för att se då katten var tam. Men så fort vi dök upp så drog katten som en avlöning. Vi fångade in katten med fälla och först dagen efter kunde vi undersöka katten och se att det var en tjock okastrerad hane. Han fick heta Kasper och åka till veterinären för kastration.
Kasper är en helt underbar kelig och go katt som älskar mys i knät.
Han äter foder för känslig mage.
Född ca 2011-2013

Flyttat Bamse:
Bamse kommer från samma ställe som Bibbi, Stumpan och Lizzy.
Han är fortfarande lite blyg och behöver socialiseras. Behöver ett lugnt hem med snäll kattkompis som jobbar vidare med att han blir en trygg katt.
Född 2014

Stumpan: FLYTTAT
Stumpan kommer från samma ställe som Lizzy. Hon hade fött 3 ungar  (Gaston, Ash och Luna) ute och fick komma till jourhem.
Tyvärr hade de ringorm och behandling gjorde att de blev lite skyggare. Men idag är Stumpan kelig, go och busig. Hon vill komma till ett lugnt hem.
Född ca 2012