**
Sheba
fångades in i Trångsunds Industriområde. Först trodde vi att det var en katt som bodde i  Skogås och att hon bara hade hittat dit pga maten. Men vid infångning så hade hon inget chip eller tatuering vilket den andre katten har. Hon var okastrerad och omärkt. Ingen ägare hörde av sig. Hon fick komma in i vår karantän och blev kastrerad, id-märkt, vaccinerad och avmaskad. Hon var lite reserverad och blyg i början då hon hade gått ute ett tag. Sen fick hon åka till ett jourhem i Sollentuna som jobbade vidare med henne och de trivdes så bra tillsammans att de adopterade henne. Så hon hann aldrig göra sin debut på hemsidan. Hon är en väldigt söt liten sköldpaddsfärgad katt. Mjuk och go. Lycka till i ditt nya hem!
Thorbjörn
 gick i Trångsund i ett antal år hemlös. En familj uppmärksammade honom då de tyckte att han såg risig ut. De fick låna en fälla och det tog ca 2 veckor innan de kom in med honom. Han fräste då han var rädd men han gjorde inget annat än att försöka komma undan. Han var omärkt, okastrerad och luktade inte gått i munnen. Han hade en knöl på svansen, var mager och smutsig. Han blev kastrerad och vaccinerad och id-märkt samt avmaskad. Han hade en böldliknande sak i bakre delen av munnen och hans tänder såg inte bra ut. Många var av och det var rött i tandköttet. Han slutade att äta. Han fick då flytta till ett omvårdnadshem som såg till att han fick i sig mat samt antibiotika mot svullnaden i munnen. Han blev bättre och började äta själv. Han blev adopterad av sitt omvårdnadshem så att han fick stanna kvar där han kände sig trygg. Lycka till lilla Thorbjörn!
Charlize
 upptäcktes i Enskede av en liten flicka som började mata henne. Hon gick ut på Facebook och sökte hjälp för katten och en kvinna hörsammades hennes nödrop. Hon försökte samla in pengar till veterinärvård för Charlize och de trodde hon var dräktig då hon hade en väldigt stor mage. De röntgade magen och kunde inte se några foster. De ville göra en ultraljudsundersökning men det skulle kosta 2000 kr och det hade inte kvinnan och det kom inte in tillräckligt med gåvor. Kvinnan och hennes familj skulle dessutom resa bort så de kunde inte ha kvar katten. De åkte då till Farsta polisen som först vägrade ta emot katten. Hon ringde då till en bekant som jobbar på Kattvärnet och fick rådet att komma och lämna katten hos den personen. Sen har det gjorts undersökningar och kommit fram till att katten lider av kronisk tarmsjukdom. Charlize fick stanna i sitt jourhem och bli adopterad.
Fritz
hittades i Haninge då han gick och sökte kontakt och mat av förbipasserande människor. Ett par plockade in Fritz och kom till oss för att kolla om han var chipmärkt vilket han inte var. Han var heller inte kastrerad. Vi rådde till att lappa i området efter ägare och polisanmäla katten som upphittad. Senare kontaktas vi av en annan kvinna som har plockat upp Fritz och vill lämna honom till oss. Det visar sig vara samma katt som paret kom med. De måste ha släppt tillbaka honom ute. Vi tar in Frtiz och ser till att han blir kastrerad, id-märkt och vaccinerad. Efter 3 månader så får vi överlåtelsen från polisen. Vi har lappat, lagt ut på sociala medier att vi har Fritz. På en öppettid kommer ägaren in. Han har vart bortrest och visste inte först om att hans katt hade blivit utsläppt när han var borta. Han har letat och sedan sett våran efterlysning. Men han kan tyvärr inte ge katten ett tryggt boende och vi placerar Fritz i ett jourhem där han trivs jättebra. De adopterar honom.  Lycka till Fritz!

Luna och Gaston text saknas
Bosse  text saknas
Augustus  text saknas
Lakritsmia text saknas

 Leonore födde sina ungar (Lolita, Fabian och Frans) ute i en håla vid en husvägg. Där låg hon och ruvade dem mot faror men det hjälpte inte.  Barn på gården har sprungit runt med ungarna och lekt med dem. Vi fick larm om dem när ungarna var ca 3-4 veckor.

Batman: 

Infångad vid Årsta Slott. Hans "syskon" Puff och Pärla fångades in först men Batman blev rädd och syntes inte till.

Han har utvecklats jättefint och är en go och kelig katt. Väldigt vacker. Han är kastrerad, ca 7-8 månader. Han vill komma till ett hem med en snäll och busig kattkompis.

Zmillan
2014-11-12

Zmillan är släkt med grabbarna Zixten och Zimon i box 3. Hela den familjen kom via kommunen då ägaren blev vräkt av kronofogden.
Zmillan bär på misstänkt herpesvirus och behöver ha ett lugnt hem på sin åldershöst.


Jourmatte berättar: ”Den som Zmillan får ett hem hos får inte bara en gosig och kelsjukkatt, den får även en vän för livet som vill sova i sängen till och från. Hon sover ibland i sin sovbedd också, men när det kommer till att sova i sängen så är det vid fötterna eller nära bredvid.
Hon är en äldre dam som blir 16 år i sommar, men tycker om att leka fortfarande en liten stund i taget med bollar och spön.

Zmillan tycker om att bli matad med torrfoder när hon är nån annanstanns än vid matskålen och älskar blötmat och skinka. Fönstret tycker hon om att titta ut i när man har en liten springa på låst på glänt.
Zmillan kan vakna upp om hon sovit o jama om hon inte ser mig, även på dagen. Då säger jag bara ”Ja Zmillan, jag är här” tilltalar henne vid hennes namn också och då slutar hon. Det är som att hon får lite panik och vill dubbelkolla att jag är där när hon inte ser mig då hon ibland vaknar.

Zmillan är lite glömsk så här på äldre dar. Pojkvännen som hon favoritiserar jämt glömmer hon bort och blir osäker när han varit borta en dag eller två. Hon vill springa ifrån och vågar inte hälsa, efter att han gett henne lite mat och försökt närma sig sakta så favoritiserar hon han resten av tiden tills nästa gång han är borta och sen samma visa igen.
På natten om hon ligger i ett annat rum så kan hon jama. Det jag gjorde åt jamandet var att bära in henne i sovrummet på sängen och släcka överallt innan, oftast ligger hon kvar, men om hon går iväg och börjar jama sen mitt i natten så ignorera det! Hon slutar och kommer gåendes mot sovrummet o jamar mindre o mindre, hon slutar därefter o lägger sig självmant.

Underbara Zmillan är en katt som kan ligga länge i knät och älskar och kela. Hon varken bits eller rivs! Även om hon blir arg och sur efter man tvättat öronen så kan man ge henne lite torrfoder med handen så är det bra sen och hon beter sig som inget har hänt.”

Zmilla har blivit adopterad av jourmatte!

Signe och Sigrid
2014-11-12

Hej!

Jag heter Signe och är en ung mamma, nästan som en tonårsmamma. Jag tappade bort mina människor när jag var riktigt ung och när jag blev könsmogen så träffa jag en stilig hankatt.
Så fick jag Sigrid fast jag egentligen är alldeles för ung för att bli mamma. Jag är lite blyg, men inte mycket! Jag har bott i jourhem med Sigrid. Vi hittades på en tomt vid Tyresö Slott. Jag hade gömt Sigrid under en altan och de ringde Kattvärnet som genast kom och hämtade oss. Sigrid var bara 2-3 veckor.

Det var tur att vi fick komma in. De på katthemmet tror jag är runt ett år. När Sigrid har flyttat så ska jag få åka till veterinären och kastreras så jag aldrig mer behöver få bebisar. Jag ska chipmärkas också. Sen är jag klar att flytta jag med, men ni kan redan nu komma och hälsa på mig och bli kära i mig för jag är ju underbar!

Sigrid, min lilla dotter, är också underbar men hon har redan fått ett nytt hem. Jag vill flytta till ett hem som har en snäll kattkompis, en hankatt.


Sigrid har flyttat till ett par med två katter. Signe har flyttat till ett par med en katt. Se Hälsningar.

Signe
Signe
Sigrid
Sigrid

Scarlett, Blair, Siri, Amy och Ketty
2014-11-12

Hej!

Vi är fem systrar som är så söta så folk smälter! Vi har två olika mammor men samma pappa. Siri och Blair är äldst, de föddes 12/5 medans vi andra föddes den 17/5. Vi älskar att busa, busa och busa. Men även att spinna! Vi är så duktiga på att va söta och spinna och älskar att bli klappade och gosade med.

Vi är inte ett dugg blyga! Blair kan va lite snorkig och försiktig av sig, men hennes mamma sa att det är för att hon är klok. Nu är det så att Siri har flyttat men vi som är kvar får bara flytta två och två. Så vill ni ha två små busfrön hemma som smälter era hjärtan varje dag så ska ni adoptera oss!

Vi får inte vara utekatter, endast inne. Och när vi blir lite äldre och könsmogna så måste vi kastreras! Siri har flyttat till ett hem med katt. Amy och Scarlett har flyttat tillsammans. Ketty och Blair har flyttat tillsammans.


 
Prrrrrr…… syns snart!

Maja
2014-11-06

Hej!

Jag heter Maja och är en rätt trevlig tjej om jag får säga det själv. Jag hittades i en soptunna då jag letade mat. Snälla människor tog med mig hem och där har jag bott tills nu. Men jag är lite dominant och katten som bodde där innan gillade inte mig då jag var lite hård mot henne. Därför ska jag nog inte bo med andra katter. Jag gillar schyssta hundar.

Jag tycker jättemycket om att kela och gosa och sitter gärna i din famn men när jag tycker det räcker så säger jag till.

Jag är kastrerad och chipmärkt och klar att flytta till mitt nya hem där jag ska vara innekatt.

Dean, Angel, Brandon, Blake och Mason
2014-10-26

Flyttat