Tiger är en stor och ståtlig hane som gärna blir klappad på magen, och spinner nöjt
när du borstar hans långa, mjuka päls!

När Putte-Fabian kom till oss var han mycket tilltufsad och skygg. Han ville inte ha med oss människor att göra!
Men efter ett tag började han vänja sig, och efter många mutor i form av godis så kunde man börja klappa honom försiktigt. Sen gick det fort, och Putte-Fabian är nu en mycket snäll och trygg farbror, som dreglar nöjt när du klappar honom.

Tequila och Godis
Kullsyskon som har flyttat tillsammans.

Sotis adopterades från ett jourhem.

Ivy, Zoey, Harley och Ziggy

på bild Ivy

Vilda och Morran
Två busiga kullsyskon som var lite skrajsna när de först kom till oss, men är nu snälla och goa.

Figo & Zeytin
Syskon, födda 2010

Kom till Kattvärnet då deras matte blev allergisk.
Jättefina, gosiga, kärleksfyllda katter som är enkla att ta hand om. Tycker om att ligga i famnen och gosa, bli borstade och få kramar och pussar.
 

Brolle
Född 2014

Född ute i Haninge Industriområde i en kattkoloni.

Brolle är jämt sugen på något och hänger alltid i
köket i hopp om att få en skinkbit.
Tycker mycket om sin "Pappa Baloo" (jourhemmets katthane).
 Sixten och Zimon

Ellie

Ellie fångades in i Länna industriområde med sina två ungar Astrid och Ture. Hon är en tam katt, kelig och gosig.
Van vid andra katter. Pga att Ellie har gått ute i kylan länge så har hon fått astma, hon äter kortison för detta, annars mår hon finemang.
 

Pysen, Stina kommer från kattkolonin vi fångade in hösten 2014.

Pysen har socialiserats av våra volontärer och är idag en mysig kelig gospropp. Han är en stilig kille som är väldigt snäll med alla men kan även sätta gränser.

Stina är väldigt lik Pysen och kan vara hans dotter. Hon är nyfiken och lekfull. Ej klappbar än. Ska socialiseras.

Lily
född 2010

Lily gick i ett industriområde i Bandhagen i flera år och födde kull på kull. En kvinna som jobbade där började mata henne och upptäckte att hon var dräktig igen. Lily fick komma till vårt jourhem där hon födde sina bebisar 4 dagar senare.

Lily är född ca 2010. En underbart snäll, undergiven hona som är lite blyg.

Chilla o Chaplin

Födda ute i kattkolonin i Haninge Industriområde.

Gullan född 2007
Gullan hittades i Österhaninge  när hon försökte norpa en höna, hon var utsvulten. Hon togs till Västerhaninge Djurklinik och de ringde oss. Hon var  liten och mager de trodde hon var en ungkatt.

 

Kompis 

F
ödd ca 2013
Kompis har gått hemlös i Jordbro en längre tid och fått mat av ett äldre par. De har sökt ägare till honom men inte hittat någon.
Kompis är väldigt social, kelig och gosig. Vill ha mycket uppmärksamhet. Fungerar med andra katter. Leker hårdhänt så därför ska han inte flytta till en småbarnsfamilj.
Kompis vill ha antingen en snäll kattkompis och/eller en familj som är hemma mycket och ger honom mycket tid och kärlek.

 

Snus och Smilla
2014-09-29

Vi har flyttat till vårt nya hem!

Hej! Jag heter Snus! (jag är en svart sammetspanter med lite vitt på bröstet)

Jag är 9 år och saknar min människa som ska gosa och kela med mig. Jag älskar att ligga i din famn och spinna och tvätta dig lite grann. I mitt förra hem så hade jag en lillhusse som jag älskar och som jag gärna låg och gosade med på golvet. Men sen fick han en lillebror som blev jätteallergisk mot oss och då kunde inte vi bo kvar. Om det finns en snäll liten husse eller matte i min nya familj så blir jag glad.  Det ska inte finnas andra katter helst i min nya familj utan Smilla räcker långt. Min jourmatte tycker jag är jätteduktig när det gäller att klippa klorna eller bli borstad.  Hon säger även att om hon kunde så skulle hon behålla oss då vi är så underbara men hon har redan en massa andra katter som inte vill att det ska bo fler katter där. Ibland leker jourmatte med oss med laserpekare eller en vippa och det tycker jag är jättekul! Jourhemsmatte kallar mig för Snusen.


Hej! Jag heter Smilla!

Jag är också 9 år och flyttar tillsammans med Snus! Vi har bott ihop i hela vårt liv. Vi har haft det bra i vårt förra hem. Jag är en fin tjej, tycker om att ligga bredvid i soffan och gosa. Spinner högt och mysigt. Behöver borstas då jag släpper mycket päls men är faktiskt inte så värst glad över att bli borstad men finner mig i det. Snart så kanske jag börjar förstå hur skönt det är att bli borstad. Jag älskar mat! Jag äter gärna upp Snus mat också, han behöver väl inte den? Jourhemsmatte säger att jag behöver äta light foder för jag är så rund! Hrmf! Jag tycker om att leka ibland jag med, vippor med snören är kul, likaså möss.
 

Snus
Snus
Smilla
Smilla

Natti, Notti och Silver
2014-09-26

Natti och Notti , 2 svarta hankatter bröder till lilla Silver.
3 små troll med benen fulla med spring.

Goa och sociala, och älskar att busa!

Rufus
2014-09-09

Rufus sökte sig till ett stall där han bodde till och från i ca 3 års tid. Nu är det dags för honom att få ett riktigt hem med kärleksfull matte/husse som ger honom all den kärlek han söker. Rufus bestämmer sig ganska snabbt för om han giller dig eller inte. Om han gillar dig är han en otroligt mysig, kelig knäkatt som älskar att buffa. Han är så avslappnad när han kelar att han dreglar. Jättecharmig och härlig, kan dock dela ut kärleksbett när kelandet blir för mycket för honom, men genom att låga honom styra takten på kelet och inte vara för ivrig med händerna går det att undvika. Mycket stilig kille med fransade öron efter alla slagsmål ute. Skall vara innekatt.

Lukas
2014-09-09

Lukas är en bruntabby med vit nos, bröst och mage.

Johan
2014-09-09

Johan är upphittad på inlämnares tomt. Han är röd och vit, semilånghårig.

Rufsy
2014-09-09

Rufsy, ca 5 – 7 år. Rufsy har levt ett hårt liv ute i flera år. När han först kom in till oss var han förvildad, det gick inte att röra honom, hans päls var mycket tovig och smutsig. Han har haft ett hem från början men efter en lägre tid ute förvildas katter. Rufsy har gjort stora framsteg och är nu en väldigt mysig kille. Men han får aldrig hamna ute igen utan skall vara enbart innekatt i framtiden.

Mysan
2014-09-09

Mysan, ca 8 år. Mysan togs om hand av en äldre kvinna då hon dök upp utanför huset. Hon födde ungar och kvinnan behöll en unge. När ungen växte upp trivdes inte Mysan längre utan försvann hemifrån mer och mer. Mysan gör skäl för sitt namn då hon är en mycket kelig och mysig tjej. Hon ska vara ensamkatt i nya hemmet. Hon sitter gärna i knäet och pussas. Hon är en mycket go och rar tjej.

Kalle
2014-09-09

Kalle, ca 1 – 2 år. Kalle dök upp mager och mycket hungrig hos en kvinna som matade smådjur och fåglar. Han började äta fågelfrön för att han var så hungrig. När han började fånga ekorrarna som kvinnan matade kontaktade hon Kattvärnet som tog in Kalle. Kalle är en ung kille som farit illa ute och han är lite blyg till en början. Kalle är snäll och kelig när han lär känna dig. Behöver ett tryggt hem där han får vara innekatt.

Linus
2014-09-09

Linus, ca 8 år. Linus husse dog och ingen släkting fanns som kunde ta hand om honom. Linus är en riktigt stor helsvart kille, han behöver visserligen gå ner lite i vikt men är stor för övrigt också. Mycket snäll och godmodig, en riktig mysig kille, han gillar inte andra katter och ska vara ensamkatt.

Sabina
2014-09-09

Sabina, ca 1 – 2 år. Upphittad övergiven ute och blev omhändertagen av ett par. Kom sedan in på katthemmet, fick förtur eftersom hon är en ung tjej och dessutom semi-långhårig. Hon var okastrerad så hon kom in i tid och slapp föda ungar, hon var dessutom sjuk, hade livmodersinflammation. Sabina är en vacker helsvart semilånghårig tjej, snäll och kelig. Sitter gärna i knäet, Sabina är ung och lekfull. Hon har en silkeslen päls.