Maja är en katttjej född 2017. Hon är en magnifik och fluffig svart katt med de vackraste ögonen.
Hon kom till Kattvärnet efter att hennes ägare avlidit och hon anpassade sig inte till familjen som tog hand om henne eftersom hon inte tycker om att vara i ett hem med barn. Maja är en vänlig och lekfull katt. 

Elliot 11/20 Svart Långhår
Elliot är en stor, vacker kattpojke född 2017 som gärna kelar och leker.

Felix ?/20
En kattpojke född 2007. Felix är en snäll och lugn katt som gillar att kela och observera det som händer i sin omgivning. Han är en långhårig, fluffig katt med en väldigt söt stubbsvans.
I 12 år hade Felix en kärleksfull familj. Tyvärr så avled hans tidigare ägare och plötsligt stod Felix där utan något hem.
Felix hade tur, han hade fortfarande människor i sitt liv som brydde sig om honom och ville att han skulle hitta ett nytt hem med all den kärlek han förtjänar. Felix är en frisk katt som behöver en familj som alltid kommer finnas för honom.

Atena & Eros 03/20
Athena är en katt tjej och Eros är en kattpojke, båda född 2012. Båda två är väldigt snälla, mysiga katter som bara vill ha all din kärlek och uppmärksamhet.
De är väldigt fästa vid varandra och vill bo tillsammans för alltid.
Athena och Eros var väldigt älskade och väl omhändertagna av sin tidigare familj. Olyckligtvis, gick deras ägare bort och familjen kunde inte behålla dem.
Dessa två kärleksfulla katter vill ha ett nytt hem där de kommer vara lika älskade som de var i sitt tidigare hem.

Neo född 2017 
Han är en snäll, vänlig och lugn katt som tycker om att gosa och att sitta i ditt knä. Han kommer försöka nå dina händer så att du ska klappa honom. Även om han kommer att älska dig är han inte en klängig katt utan kommer att gå och lägga sig efter att ha spenderat lite tid med dig.
Neo anpassar sig snabbt och enkelt till nya omständigheter och situationer. Han är dessutom väldigt enkel att hantera. Det gör att exempelvis veterinärbesök sker både snabbt och smärtfritt.

Stig: ?/20
Svart-vit kille som älskade att leka med svansen sin. 
Han kom till Kattvärnet som hemlös efter att ha bott ensam utomhus en lång tid. Han var till en början väldigt rädd och lät inte någon röra vid honom.

Charmgossen RASMUS Flyttat 12/20
(född ca 2015) upphittades i januari 2017 i Rinkeby. Han var mager och tovig. Han har i jourhemmet ökat en hel del i vikt.
Han är aktiv, pratsam, rar och väldigt sällskapssjuk. Han har varit ute, hemlös, men skall nog nu vara innekatt.

Penny & Molly Flyttade Oktober 20
Två mycket glada och spralliga tjejer som söker ett lekfullt hem tillsammans.
Barnglada som vill leka aport och kela i soffan och kommer sova med dig i sängen.

Nelly Augusti -20
Allt har gått över förväntan. Nelly bor nu i stan och älskar att sladda runt på parketten i 3-rummaren. Nyfiken, glad och kelig för det mesta, vi respekterar varandra fullt ut. Hon är så nöjd och cool. Pärlan!

Sally & Siri Flyttat 07/20
Sally är en perserkatt född 2008, som tillsammans med bästa vännen Siri letar efter ett lugnt föralltidhem som har plats för dem båda. De är båda friska och krya katter som älskar gos!

Molly har hittat sitt nya hem 07/20
Molly är en kattjej född 2010. Hon adopterades från Kattvärnet för sex år sen, men nu är hon tyvärr tillbaka då hennes familj inte längre kan ta hand om henne. Hon är en otroligt tillgiven och kelig katt som älskar att ligga högt och ha utsiktsplatser nära fönster där hon kan titta ut på världen. Det gäller dock att du är försiktig om du ska klia henne på magen. Hon leker mycket, framföralt gillar hon att jaga laserpekare och små bollar. Hon gillar även att gå ut på promenader i koppel och sele. Hon är en riktig knäkatt som kommer och sover med dig i sängen, men hon har svårt för andra katter och vill vara ensamkatt. 

Ior har nu hittat sitt nya hem! 06/20
En social stor herre som gärna följer dig i hasorna lika mycket som att ligga brevid dig i tv-soffan.

Sally 05/20
Katt-tjej född 2015/10. Hon är en kärleksfull katt som älskar att sitta i ditt knä och ibland nafsa försiktigt på din hand för att visa dig all den kärlek hon har. Hon anpassar sig också fort till förändringar.
Sally är en speciell tjej, både modig och smart. Hon kom till Kattvärnet då hennes familj inte längre kunde ta hand om henne. Dock rymde Sally när hennes familj tog henne på en sista veterinärkontroll innan flytten till Kattvärnet. Vi var alla förkrossade att hon var försvunnen, men efter mycket hårt arbete från våra volontärer och andra kattvänner lyckades vi tillslut återfinna henne.
Nu är hon återigen skyddad och behöver aldrig mer sova ute i kylan.

Zoey 05/20
Nu har Zoey flyttat till sitt nya hem! Hon stormtrivdes från första stund, tänk så härligt att få komma hem Lycka till!

Sushi har hittat sitt nya hem! 05/20

Victor 03/20
kattpojke född 2019/01. Han är vänligt och älskar att kela lika mycket som han älskar mat. En väldigt liten å söt katt.
Victor räddades av kattvärnets volontärer efter att en kattälskare hade sett honom stryka omkring i Handen. Han var väldigt smal och hungrig och gick rakt in i fällan i jakt på den näring han så desperat behövde. När han kom till kattvärnet var han fortfarande lite försiktig runt människor och litade inte riktigt på oss. Med tiden så kom förtroende å tillit och han lärde sig att jama, ett bra sätt att få både uppmärksamhet och mat.

Viper Flyttade 1/20 född 2013. Viper är en lugn katt som gillar god mat lika mycket som hon gillar att kela. Hon älskar att bli borstad! 
Viper räddades då hon skulle avlivas då en i familjen blivit allergisk. Men Viper är en tursam svart katt! Vi hade plats för henne och vi kunde inte tillåta att en så snäll, frisk katt skulle avlivas.
Den perfekta familjen för Viper är en familj som älskar henne gränslöst, där hon får stanna för alltid. Viper är lite rädd plötsliga höga ljud och rörelser och vi tror därför att hon passar bäst i ett lugnt hem.

Siri Flyttade 01/20
Hon är nu den nyaste familjemedlemmen hemma hos en av våra dedikerade volontärer! Lycka till Iris! 

Skrållan ?/2020

Nala  Flyttat 01/20
Sammetslen kelgris

Sushi Flyttat 01/20
Sushi född 2011 lämnades in hos veterinären för att avlivas av sin ägare då hon hade kissat utanför lådan en längre tid. Veterinären ringde oss och frågade om vi kunde ta emot henne. Vi åkte dit och hämtade henne. Hon droppade kiss och blod utanför lådan och luktade väldigt illa. Ultraljud gjordes som visade på en stor urinsten i urinblåsan. Operation bokades in och stenen togs bort. Nu mår Sushi bra, Hon använder kattlådan utan problem och hon luktar inte heller. Hon äter specialfoder Urinary så det inte bildas nya stenar. Hon är en glad och sällskaplig katt som gillar att leka och busa. Hon älskar mat och har du lämnat något framme kan hon inte garantera att det finns kvar. Hon gillar något äldre barn som vet hur man kelar, leker och tar hand om henne, flerbarnsfamilj kan vara skrämmande då för hög ljudnivå och plötsliga ljud är jobbigt

Dassis 12/19 född 2013.
Dassis är en stor och ståtlig katt som är väldigt tydlig med vad han vill. Blir han rädd så kan han göra utfall mot dina fötter och han behöver därför tid och förståelse för att känna sig trygg. Han gillar när du leker med honom med vippor. Leker han själv ska det helst vara med små bollar. Han är väldigt förtjust i mat, speciellt blötmat. Dassis kom till kattvärnet tillsammans med tre andra katter som alla sökte nya hem på grund av ändrade familjeförhållanden. 

Flax Flyttade 12/19
Flax är en tigrerad kattpojke som föddes 2016 hos en kattsamlare i Stockholm. Han kom till Kattvärnet som kattunge tillsammans med Starlett samma år. Under hösten 2018, efter att ha spenderat lång tid på Kattvärnet, adopterades Flax tillslut av en kärleksfull familj. Tyvärr kunde familjen inte behålla honom längre, så i november 2019 kom Flax tillbaka till oss. Flax är en mysig och snäll katt.

Ozzy and Doris har hittat sina nya familj! 11/19
Oswald 11/19
Oswald är en kattpojke som antagligen är lite yngre än 2 år. Han kom till Kattvärnet då han räddats från gatan av en kattvän som hörde av sig till oss. Då hade Oswald vandrat runt ensam i jakt på en hjälpande hand. Han är en snäll, kärleksfull och lekfull katt. Han är också pratglad och uppskattar verkligen när han får uppmärksamhet och att ha folk omkring sig. Dessutom gillar han att upptäcka nya ställen och vara involverad i allt som händer. 

Starlett: Flyttade 12/19
är en ljusbrun-tigrerad vacker flicka som är mycket medveten om vad hon vill. Hon föddes 2016 hos en kattsamlare i Stockholm. Vi älskar henne och vi gör allt vi kan för att hon ska må bra, men hon förtjänar mer. Hon förtjänar att ha sin egen familj som kan leka och kela med henne hela dagarna långa.

Siri föddes 2014 11/2019
Är en liten svart panter med mjuk, skinande päls. Siris ägare gick bort för två år sedan. Sedan dess har hon varit vilse (vi tror att några snälla människor har matat henne).
Efter ett par försök lyckades vi fånga in henne så att vi kan ge henne chansen att hitta en ny familj.
Siri är lekfull och gosig. Hon gillar att sova under filtar för att hålla värmen. Om du pratar med henne kommer hon att svara dig med världens sötaste lilla mjau. Hon älskar också att bli klappad.

Elvis and Inez  11/19
Kvothe och Auri (tidigare Inez och Elvis) hälsar från sitt för-alltid-hem att söndagar är till för en enda sak - gos!
Elvis är en kattkille född 2012. Elvis är en vänlig, mjuk och försiktig kille. Han älskar när människor vill klappa hans underbart mjuka päls och hälsar på alla han känner med ett puttande kvitter. Han kom till kattvärnet tillsammans med tre andra katter som alla sökte nya hem pga nya familjeförhållanden.
Elvis har levt som innekatt i hela sitt liv tillsammans med flera andra katter och vill helst bli adopterad tillsammans med Inez

Selina Oktober 2019
Selina är en liten kattjej född någon gång i början av 2019. Hon är inte särskilt pratsam men spinner desto mer när hon vill bli klappat. Och klappad vill hon ofta bli. Selina kom till oss från Märsta där hon räddades från att bli påkörd av en bil. Hon är väldigt lekfull och älskar framförallt att jaga saker som flyger över huvudet på henne.

Lasse 09/2019
 

Du 

Flyttat! Flisan 6 år,  
Flisan är en riktigt trygg och extremt social katt – en riktig gospropp – som till och med kan tänkas passa i en familj med ett mindre barn (hon har tidigare bland annat bott i en familj med en fyraåring och det gick bra).

Flyttat! Maggan och Majsan föddes 2010.
Maggan och Majsan är två snälla och mycket sociala kattflickor på 9-10 år.
De höll på att bli avlivade i början av 2018 men blev räddade av en bra person som ordnade så att de fick bo hos en jättesnäll, äldre dam som älskar katter. 
Troligen kan de trivas som ensamkatter hos någon som är hemma mycket. Maggan är mer kavat och framåt; hon är den som bestämmer. Majsan är litet mer tillbakadragen och undergiven men hon är absolut inte någon skygg katt. 

Flyttat! Alex (född 2016) är en stor, underbar och genomsnäll pojke. Han kommer från en samlare som hade alldeles för många katter som ej fick vad de behövde. Trots det så har han blommat upp till en vänlig, social katt som gärna leker och busar på kvällarna, antingen för sig själv eller med någon snäll kattkompis. När det är sovdags, vill han gärna sova i din säng. 

Flyttat! Pysen född 2009, är en stor, svart stilig pojke med en liten vit fläck på bröstet.
Han kommer från Värmdö .
Pysen bodde tillsamman med fem andra katter hos en dam som skulle flytta från större till mindre och inte kunde behålla katterna. Pysen är en mycket social och pratig katt, som älskar att äta. Han hoppar högt och stryker sig mot den snälla människans ben när han får mat. 

Flyttat! Ior (född 2010) Har bott sedan 2011 i ett hem som tyvärr inte längre kan behålla honom.

Ior är inte intresserad av kattsällskap, hundar eller småbarn. Lugna barn från  ca 12 år är helt ok tycker han. Har du inte koll så snor han skinkskivan från din frukostmacka eller kycklingsbiten från din tallrik!

Flyttat Calypso och Ceasar (flyttade augusti-18) födda ca 2013
Grabbarna kommer från samma hem där husse avlidit.
Försiktiga vänner som vill gosa men inte riktigt vågar.
Calypso och Ceasar ligger gärna och vilar/sover tillsammans

Choo-Choo  (tabby, bilden till höger) och Lill-Skrutt  (tigre, bilden till vänster) kom till Kattvärnet som omplacering pga sjukdom i tidigare hemmet.
Båda flickorna är mycket sociala och gosiga. Choo-Choo kommer alltid fram först, sedan följer Lill-Skrutt efter då hon sett att man är snäll och vill gosa med henne.

Båda tjejerna vill ha fönster att sitta vid och titta ut. Mysiga knäkatter.
Båda är nyfikna och vill utforska saker, men Choo-Choo är mest framåt.
Choo-Choo och Lill-Skrutt får stanna i jourhemmet!

Flyttat! Sony (född 2012)
Sony är en svart flicka med en liten vit medaljong på bröstet.
Sony var en av 6 kattungar som föddes ute i Brandbergen. Mamman och ungarna var synliga i ett villaområde, men försvann och den enda som dök upp igen var Sony.
Sony är en mysig tjej som tycker mycket om oss 2-benta.
Sony är lite rädd för andra katter, hon vill nog helst bo som ensamkatt

Lena är en vacker sköldpaddstecknad hona. Hon är en trevlig men fortfarande blyg katt. Hon gillar sällskap av kattkillar.
Kommer från ett vanvårdshem från början. Född ca 2009
Lena får stanna i jourhemmet!

Flyttat! Sifvan, född 2006
Snäll,  mycket social.
Hon älskar sol, värme och fleecefiltar.

Hon är en försiktig dam så det tar ett litet tag att vinna hennes förtroende.
Hon vill helst vara ensam katt. Viktigast är den mänskliga närheten med dem hon är trygg med i ett lugnt hem.

Flyttat! Elsa  föddes som hemlös kattunge i Bryssel i Belgien (15/3-2007)
Hon räddades av Djurskyddet Blue Cross, och adopterades därifrån av en svensk familj.
Elsa flyttade med sin familj till Sverige, dock blev familjens barn allergiska och snäll granne tog över henne.
Elsa söker nytt hem, som ensamkatt som hon trivs bäst med, eller ev med en annan lugn katt. Elsa älskar verkligen oss 2-beningar!
Familj med större (skolbarn) barn inget hinder !
 

Blue 
är dam på sina bästa år, född 2010

Blues husse blev sjuk, Blue fick bo mer eller mindre ensam i sin lägenhet i flera veckor (ja, hon fick mat och vatten)
Husse kom aldrig hem igen från sjukhuset och Blue fick komma till Kattvärnet (fick nytt hem hösten-18)

Smulan  
Snäll, kelig, tycker om att döda mattor.
Född 2009-08-01

Smulan får stanna i jourhemmet!

Blixten (född 2015) kom till oss för omplacering pga förändring i familjebilden.
Blixten ä gosig, nyfiken, pratglad herre som gillar att ligga högt uppe eller sitta i ett fönster och titta på fåglar.
Blixten söker nu ett nytt hem utan små barn då han är rädd för barn.
Blixten kan acceptera att det finns en annan katt, har även visat intresse för små hundar, stora hundar skrämmer honom (fick nytt hem hösten-18)

Sixten och Sture Adopterade
Två bröder på 10 månader. Kom till oss då Sixten (röd-vit) protestkissade. Då Sixten och Sture är bröder och tighta kompisar så fick Sture följa med till oss.
De är två härliga, mysiga, keliga, busiga killar som hittat ett hem som är lugnt utan små barn och andra djur.
De är kastrerade, vaccinerade och id-märkta.

Gubbilubben Flyttat
född ca 2010
Hankatt som kommer från ett hem som inte kunde ha kvar honom. Mycket kelig och gosig.

Ludde och Sissan Flyttat
födda 2013 och 2012
Ludde är Kattvärns-katt som har kommit tillbaka då ägaren inte kunde ha kvar dem. Sissan är hans kompis.
Båda är väldigt gosiga och keliga, kärleksfulla. Ludde är smått överviktig och behöver gå ner i vikt och äter light-foder.
Sissan tycker om att sitta i fönstret och titta ut.