Kirran Flyttat
Vi fick ett larm från Sorunda att en kattmamma hade bosatt sig med sina små bebisar under en presenning i en vedhög. Vi åkte dit och med hjälp av larmarna fångade in familjen. Kirran är mamma till Miriam, Miranda och Lakrits som alla har fått hem. Kirran har bott kvar i sitt jourhem för att socialiseras.
Född ca 2013

Tjabo och Sessan (flyttat 2014)

Syskon, födda 2006-04-15
Tjabo och Sessan är helt underbara trevliga keliga katter.
Tjabo har ett mindre hjärtfel som inte stör honom men han behöver en årlig kontroll hos veterinären.
De har haft en tragisk bakgrund då deras husse och matte avled. De bor i ett fantastiskt jourhem men saknar ett eget för-alltid-hem.

Flyttat Bizzy, Benny och Jax kommer från ett hem där det fanns många katter.  
Benny är en stor kelgris och älskar att ta disktrasor som byte, han har även en väldigt egen personlighet och är lite klumpig men han älskar att brottas. 
Bizzy älskar bollar av alla dess former men mest pingisbollar! Hon kommer ofta och kryper upp i knät på hennes egna villkor.
Jax kan vara lite tillbakadragen mot främlingar men när han slappnar av är han också en riktig kelgris. Han behöver ha närhet till sina tvåbeningar. Han morrar och fräser när det är brottning på gång men han tycker att det är kul. Han och Benny kämpar om vem som ska bestämma men oftast så vinner Benny.
Killarna har nu fått var sitt nytt hem

Pricken: ADOPTERAD
Pricken levde som hemlös ute på Värmdö. Vi hjälpte till att fånga in  honom åt Värmdö Katthem som placerade honom i ett jourhem. Men de trivdes inte så bra tillsammans så vi övertog Pricken i vår vård. Han bor i ett jourhem som har jobbat med att socialisera honom och idag är han fullt klappbar och mysig. Hans bästa kompis är jourhemmets katthona.
Född ca 2009

Östen och King- FLYTTAT
Fångade från en kattkoloni på Värmdö.
Båda trivs tillsammans, busar och brottas men sover även och gosar. King är lite blygare men i ett tryggt hem så kommer han snabbt bli mer modig. Båda är keliga, klappbara och gosiga. De har känsliga magar och äter foder därefter. De adopteras tillsammans till ett hem utan andra katter. De ska vara innekatter.
Födda ca 2011
loading...

Fredrika Flyttat
Fredrika var ensam i området kring Fredrika Bremer skolan i Haninge. Vi fick larmet att det satt en kattunge på gatan men att larmaren inte fick tag på den. Vi åkte dit och efter många timmar med lockande och pockande så lyckades vi fånga in henne. Omärkt och lite rädd.
Hon har utvecklats till en härlig tjej med mycket fart och bus och kel. Hon pratar mycket med kattungeröst, vill ha öppna dörrar och utforska allt. Hoppar gärna upp i knät för en kelstund. Kan säga ifrån om hon blir sur.
Född 2014

Zmillan
2014-11-12
Zmillan är släkt med grabbarna Zixten och Zimon. Hela den familjen kom via kommunen då ägaren blev vräkt av kronofogden.
Hon är en äldre dam som blir 16 år i sommar, men tycker om att leka fortfarande en liten stund i taget med bollar och spön.

Zixten och Zimon

Flyttat! Signe och Sigrid
2014-11-12
Jag heter Signe och är en ung mamma, nästan som en tonårsmamma. Jag tappade bort mina människor när jag var riktigt ung och när jag blev könsmogen så träffa jag en stilig hankatt.
Så fick jag Sigrid fast jag egentligen är alldeles för ung för att bli mamma. Jag är lite blyg, men inte mycket! Jag har bott i jourhem med Sigrid. Vi hittades på en tomt vid Tyresö Slott. Jag hade gömt Sigrid under en altan och de ringde Kattvärnet som genast kom och hämtade oss. Sigrid var bara 2-3 veckor.

Signe
Signe
Sigrid
Sigrid

Flyttat Maja
2014-11-06
Jag heter Maja och är en rätt trevlig tjej om jag får säga det själv. Jag hittades i en soptunna då jag letade mat. Snälla människor tog med mig hem och där har jag bott tills nu. Men jag är lite dominant och katten som bodde där innan gillade inte mig då jag var lite hård mot henne. Därför ska jag nog inte bo med andra katter. Jag gillar schyssta hundar.
Jag tycker jättemycket om att kela och gosa och sitter gärna i din famn. 

Flyttat Simba
Kom till oss då han kissade utanför lådan i hemmet. Småbarn, mycket stress och Simba orkade inte med så han protestkissade. 
Nu sköter han lådan perfekt.
Simba får stanna i jourhemmet!
Född ca 2003

Flyttat! Scarlett, Blair, Siri, Amy och Ketty
2014-11-12
Hej!Vi är fem systrar som är så söta så folk smälter! Vi har två olika mammor men samma pappa. Siri och Blair är äldst, de föddes 12/5 medans vi andra föddes den 17/5. Vi älskar att busa, busa och busa. Men även att spinna!
Vi är inte ett dugg blyga! Blair kan va lite snorkig och försiktig av sig, men hennes mamma sa att det är för att hon är klok. Nu är det så att Siri har flyttat men vi som är kvar får bara flytta två och två. Så vill ni ha två små busfrön hemma som smälter era hjärtan varje dag så ska ni adoptera oss!
Vi får inte vara utekatter, endast inne. Och när vi blir lite äldre och könsmogna så måste vi kastreras! Siri har flyttat till ett hem med katt. Amy och Scarlett har flyttat tillsammans. Ketty och Blair har flyttat tillsammans
.

Dean, Angel, Brandon, Blake och Mason
2014-10-26

Flyttat

Flyttat! Snus och Smilla
Hej! Jag heter Snus! (jag är en svart sammetspanter med lite vitt på bröstet)
Jag är 9 år och saknar min människa som ska gosa och kela med mig. Jag älskar att ligga i din famn och spinna och tvätta dig lite grann. Det ska inte finnas andra katter i min nya familj, utan Smilla räcker långt.

Smilla 9 år: tillsammans med Snus!
Vi har bott ihop i hela vårt liv. Jag är en fin tjej, tycker om att ligga bredvid i soffan och gosa. Spinner högt och mysigt. Jag älskar mat! Jag äter gärna upp Snus mat också, han behöver väl inte den? Jourhemsmatte säger att jag behöver äta light foder för jag är så rund! Hrmf! Jag tycker om att leka ibland jag med, vippor med snören är kul, likaså möss.

Snus
Snus
Smilla
Smilla

Natti, Notti och Silver Flyttat
2014-09-26
Natti och Notti , 2 svarta hankatter bröder till lilla Silver.
3 små troll med benen fulla med spring.
Goa och sociala, och älskar att busa!

Kalle Flyttat
2014-09-09

Kalle, ca 1-2 år. Kalle dök upp mager och mycket hungrig hos en kvinna som matade smådjur och fåglar. Han började äta fågelfrön för att han var så hungrig. När han började fånga ekorrarna som kvinnan matade kontaktade hon Kattvärnet som tog in Kalle. Kalle är en ung kille som farit illa ute och han är lite blyg till en början. Kalle är snäll och kelig när han lär känna dig. Behöver ett tryggt hem där han får vara innekatt.

Rufsy Flyttat
2014-09-09

Rufsy, ca 5–7 år. Rufsy har levt ett hårt liv ute i flera år. När han först kom in till oss var han förvildad, det gick inte att röra honom, hans päls var mycket tovig och smutsig. Han har haft ett hem från början men efter en lägre tid ute förvildas katter. Rufsy har gjort stora framsteg och är nu en väldigt mysig kille. Men han får aldrig hamna ute igen utan skall vara enbart innekatt i framtiden.

Sabina Flyttat
2014-09-09

Sabina, ca 1-2 år. Upphittad övergiven ute och blev omhändertagen av ett par. Kom sedan in på katthemmet, fick förtur eftersom hon är en ung tjej och dessutom semi-långhårig. Hon var okastrerad så hon kom in i tid och slapp föda ungar, hon var dessutom sjuk, hade livmodersinflammation. Sabina är en vacker helsvart semilånghårig tjej, snäll och kelig. Sitter gärna i knäet, Sabina är ung och lekfull. Hon har en silkeslen päls.

Johan Flyttat
2014-09-09
Johan är upphittad på inlämnares tomt. Han är röd och vit, semilånghårig.

Mysan Flyttat
2014-09-09
Mysan, ca 8 år. Mysan togs om hand av en äldre kvinna då hon dök upp utanför huset. Hon födde ungar och kvinnan behöll en unge. När ungen växte upp trivdes inte Mysan längre utan försvann hemifrån mer och mer. Mysan gör skäl för sitt namn då hon är en mycket kelig och mysig tjej. Hon ska vara ensamkatt i nya hemmet. Hon sitter gärna i knäet och pussas. Hon är en mycket go och rar tjej.

Linus Flyttat
2014-09-09
Linus, ca 8 år. Linus husse dog och ingen släkting fanns som kunde ta hand om honom. Linus är en riktigt stor helsvart kille, han behöver visserligen gå ner lite i vikt men är stor för övrigt också. Mycket snäll och godmodig, en riktig mysig kille, han gillar inte andra katter och ska vara ensamkatt.

Lukas Flyttat
2014-09-09
Lukas är en bruntabby med vit nos, bröst och mage.

Flyttat Jag är Aleks, en mysig kille säger dom. Å det är inte så konstigt då jag är så tacksam över att få ha kommit in i tryggheten. Jag hade letat och letat länge efter tryggheten, jag var så hungrig och smutsig när jag hittade ett stall i Tyresö när det var snö på marken och så kallt så kallt. De tror jag är född i maj/juni 2012 och jag hittades på vintern 2012/13.

Rufus  Flyttat!
2014-09-09
Rufus sökte sig till ett stall där han bodde till och från i ca 3 års tid. Rufus bestämmer sig ganska snabbt för om han giller dig eller inte. Om han gillar dig är han en otroligt mysig, kelig knäkatt som älskar att buffa. Han är så avslappnad när han kelar att han dreglar. Jättecharmig och härlig, kan dock dela ut kärleksbett när kelandet blir för mycket för honom, men genom att låta honom styra takten på kelet och inte vara för ivrig med händerna går det att undvika. Mycket stilig kille med fransade öron efter alla slagsmål ute. Skall vara innekatt.

Linnea Flyttat
2014-09-09
Linnea drev omkring vind för våg och blev dräktig (inte första gången). Hon födde sina ungar i en kutterspånsäck på en granntomt, matte skrev över sin katt på katthemmet. Nu slipper hon föda fler kullar och ska ha ett nytt hem där hon blir älskad och omhändertagen. Alla ugnar har nu flyttat till nya hem vilket Linnea uppskattar väldigt mycket.
Linnea blev som en helt ny katt när de sista två ungarna flyttade. Nu är hon framme mer och är kelig och mysig. Otroligt härlig personlighet med massa inslag av bus och kel, kommer gärna fram och stryker sig mot benen och kurrar högt. En underbar tjej som först nu när hennes ungar flyttat börjat visa hur mysig hon är.

Lucky II Flyttat
2014-09-09
Lucky II, ca 15 år. Lucky hittades övergiven på en balkong av hantverkare som reparerade i lägenheten. Det var -15 grader ute. De köpte mat och började mata honom och när de efter 5 veckor fick reda på av hyresvärden att lägenhetsinnehavaren inte skulle återvända till lägenheten kontaktade de Kattvärnet. Det fanns ingen kattlåda eller vattenskål vare sig på balkongen eller i lägenheten.
Röd/vit snäll och lugn, han är en äldre kattherre. Kelig och social och mycket tacksam över att ha fått hjälp.

Maja Flyttat
2014-09-09
Maja födde sina ungar ute men hade tur och hittades av en familj som tog in henne. När ungarna var ca 2–3 veckor kom de in på katthemmet och fick sedan flytta till ett tillfälligt hem. Maja (mamma), är helt grå liten skönhet, mycket snäll men lite försiktig. Mazarine (vit på bröstet), är ett charmtroll. Lugn och gosig, gillar att få klapp på magen.
My (mest vit av alla), My är ett riktigt litet yrväder, alltid pigg på äventyr och bus. Hon är också väldigt gosig och sällskapssjuk.
Matilda (svart), är lugn och gosig, gillar att vara i knäet. Miranda (svart med vita strån över kroppen), är en riktigt liten gullig busfia, mycket fart och fläkt. Malte (svart), enda killen i gänget, är en livsnjutare. Älskar att ligga i knäet och gärna i famnen och få magmassage. Väldigt uppsökande, vill gärna ha sällskap.

Flyttat! Ozzy II
2014-09-09
Ozzy II, född 2004. Ozzy är en ganska liten gråtigrerad kille, han är mycket snäll och social. Han är mycket tålig med barn, vill gärna kela och gosa.. Han är van utekatt.. Omplacerad då familjen inte längree orkade ha katt efter att ha fåttt tvillingar.

Bianca Flyttat
2014-09-09
Bianca, ca 2 år. Hittad ute övergiven och hungrig, av en snäll kvinna som trots allergi tog in henne. Bianca är en sällskaplig tjej som gillar att pussas och gosa. Hon är nyfiken, pratig och lekfull. Bianca dricker vatten direkt från kranen, hon skopar upp vattnet med tassen och dricker. Hon kan vara bestämd, vet vad hon vill och inte vill. Bianca gillar inte andra katter, hon skall vara ensamkatt och innekatt.

Alva Flyttat
2014-09-09
Alva, ca 1 år är en liten underbar, nyfiken, charmig och kelig tjej. Alva gillar att ligga i handfatet, är fascinerad av vatten, vill vara med vid bad och dusch och det är bäst att stänga locket till toastolen. Hon är en glad katt med ett uttrycksfullt kroppsspråk.

Hampus Flyttat
2014-09-09
Hampus, ca 2 årr. Hampus lämnades i en transportbur utanför katthemmet av sin tidigare matte eller husse. Hampus är en mycket snäll och mysig kille. Han kräver mycket sällskap och får inte vara ensam hela dagarna, då mår han dåligt. Kelig och sitter gärna och myser i knäet.

Flyttat! Milka och Athena
2014-09-09
Milka och Athena omplacerades av en tidigare ägare men mannen som tog hand om dem var psykiskt sjuk och klarade inte av dem. En kvinna övertalade ägaren att släppa ifrån sig tjejerna som sedan hamnade på katthemmat. De är två mycket vackra och helt underbara tjejer. Milka älskar att sitta i knäet och mysa. Athena är även hon väldigt kelig. Buffar med huvudet och söker gärna uppmärksamhet. Tjejerna söker ett gemensamt hem som innekatter.

Flyttat! Donny
2014-09-09
Donny hittades ute mager och mycket tovig, han hade infekterade sår som krävde snabb veterinärvård. Sår rengjordes och han fick ha ett dränagerör genom kinden några dagar efteråt. Donny är en stilig långhårig kille. Han är en mycket snäll och kelig och söker ett kärleksfullt hem som innekatt. Du måste vara intresserad av att sköta hans pälsvård så han slipper bli tovig igen.

Harley, adopterade 2008. En fd skyggis som kom från den stora kolonin i Husby. Idag(-21)är han ca 17 år, mår bra o har en vovve-kompis.