Luna och Gaston text saknas
Bosse  text saknas
Augustus  text saknas
Lakritsmia text saknas

 Leonore födde sina ungar (Lolita, Fabian och Frans) ute i en håla vid en husvägg. Där låg hon och ruvade dem mot faror men det hjälpte inte.  Barn på gården har sprungit runt med ungarna och lekt med dem. Vi fick larm om dem när ungarna var ca 3-4 veckor.

Batman: 

Infångad vid Årsta Slott. Hans "syskon" Puff och Pärla fångades in först men Batman blev rädd och syntes inte till.

Han har utvecklats jättefint och är en go och kelig katt. Väldigt vacker. Han är kastrerad, ca 7-8 månader. Han vill komma till ett hem med en snäll och busig kattkompis.

Zmillan
2014-11-12

Zmillan är släkt med grabbarna Zixten och Zimon i box 3. Hela den familjen kom via kommunen då ägaren blev vräkt av kronofogden.
Zmillan bär på misstänkt herpesvirus och behöver ha ett lugnt hem på sin åldershöst.


Jourmatte berättar: ”Den som Zmillan får ett hem hos får inte bara en gosig och kelsjukkatt, den får även en vän för livet som vill sova i sängen till och från. Hon sover ibland i sin sovbedd också, men när det kommer till att sova i sängen så är det vid fötterna eller nära bredvid.
Hon är en äldre dam som blir 16 år i sommar, men tycker om att leka fortfarande en liten stund i taget med bollar och spön.

Zmillan tycker om att bli matad med torrfoder när hon är nån annanstanns än vid matskålen och älskar blötmat och skinka. Fönstret tycker hon om att titta ut i när man har en liten springa på låst på glänt.
Zmillan kan vakna upp om hon sovit o jama om hon inte ser mig, även på dagen. Då säger jag bara ”Ja Zmillan, jag är här” tilltalar henne vid hennes namn också och då slutar hon. Det är som att hon får lite panik och vill dubbelkolla att jag är där när hon inte ser mig då hon ibland vaknar.

Zmillan är lite glömsk så här på äldre dar. Pojkvännen som hon favoritiserar jämt glömmer hon bort och blir osäker när han varit borta en dag eller två. Hon vill springa ifrån och vågar inte hälsa, efter att han gett henne lite mat och försökt närma sig sakta så favoritiserar hon han resten av tiden tills nästa gång han är borta och sen samma visa igen.
På natten om hon ligger i ett annat rum så kan hon jama. Det jag gjorde åt jamandet var att bära in henne i sovrummet på sängen och släcka överallt innan, oftast ligger hon kvar, men om hon går iväg och börjar jama sen mitt i natten så ignorera det! Hon slutar och kommer gåendes mot sovrummet o jamar mindre o mindre, hon slutar därefter o lägger sig självmant.

Underbara Zmillan är en katt som kan ligga länge i knät och älskar och kela. Hon varken bits eller rivs! Även om hon blir arg och sur efter man tvättat öronen så kan man ge henne lite torrfoder med handen så är det bra sen och hon beter sig som inget har hänt.”

Zmilla har blivit adopterad av jourmatte!

Signe och Sigrid
2014-11-12

Hej!

Jag heter Signe och är en ung mamma, nästan som en tonårsmamma. Jag tappade bort mina människor när jag var riktigt ung och när jag blev könsmogen så träffa jag en stilig hankatt.
Så fick jag Sigrid fast jag egentligen är alldeles för ung för att bli mamma. Jag är lite blyg, men inte mycket! Jag har bott i jourhem med Sigrid. Vi hittades på en tomt vid Tyresö Slott. Jag hade gömt Sigrid under en altan och de ringde Kattvärnet som genast kom och hämtade oss. Sigrid var bara 2-3 veckor.

Det var tur att vi fick komma in. De på katthemmet tror jag är runt ett år. När Sigrid har flyttat så ska jag få åka till veterinären och kastreras så jag aldrig mer behöver få bebisar. Jag ska chipmärkas också. Sen är jag klar att flytta jag med, men ni kan redan nu komma och hälsa på mig och bli kära i mig för jag är ju underbar!

Sigrid, min lilla dotter, är också underbar men hon har redan fått ett nytt hem. Jag vill flytta till ett hem som har en snäll kattkompis, en hankatt.


Sigrid har flyttat till ett par med två katter. Signe har flyttat till ett par med en katt. Se Hälsningar.

Signe
Signe
Sigrid
Sigrid

Scarlett, Blair, Siri, Amy och Ketty
2014-11-12

Hej!

Vi är fem systrar som är så söta så folk smälter! Vi har två olika mammor men samma pappa. Siri och Blair är äldst, de föddes 12/5 medans vi andra föddes den 17/5. Vi älskar att busa, busa och busa. Men även att spinna! Vi är så duktiga på att va söta och spinna och älskar att bli klappade och gosade med.

Vi är inte ett dugg blyga! Blair kan va lite snorkig och försiktig av sig, men hennes mamma sa att det är för att hon är klok. Nu är det så att Siri har flyttat men vi som är kvar får bara flytta två och två. Så vill ni ha två små busfrön hemma som smälter era hjärtan varje dag så ska ni adoptera oss!

Vi får inte vara utekatter, endast inne. Och när vi blir lite äldre och könsmogna så måste vi kastreras! Siri har flyttat till ett hem med katt. Amy och Scarlett har flyttat tillsammans. Ketty och Blair har flyttat tillsammans.


 
Prrrrrr…… syns snart!

Maja
2014-11-06

Hej!

Jag heter Maja och är en rätt trevlig tjej om jag får säga det själv. Jag hittades i en soptunna då jag letade mat. Snälla människor tog med mig hem och där har jag bott tills nu. Men jag är lite dominant och katten som bodde där innan gillade inte mig då jag var lite hård mot henne. Därför ska jag nog inte bo med andra katter. Jag gillar schyssta hundar.

Jag tycker jättemycket om att kela och gosa och sitter gärna i din famn men när jag tycker det räcker så säger jag till.

Jag är kastrerad och chipmärkt och klar att flytta till mitt nya hem där jag ska vara innekatt.

Dean, Angel, Brandon, Blake och Mason
2014-10-26

Flyttat