Flyttade januari-18

Jag heter Turbo och är ca 3 år (född ca 1/1-15)

 Jag  är ”rymningsbenägen” , kan öppna dörrar.
 Jag  är mycket aktiv, jättesnäll och gosig.

Jag  hittades i Brandbergen

 

Cherie:
Kommer från kattkolonin vi fångade in 2014. Troligtvis Lisens dotter. Kelig och mysig, tycker om att busa. 
Adopterad av jourhemmet tillsammans med Cherie
Född ca 2013-2014Findus kom till oss då han var avlivningshotad


Findus älskar allt och alla.
Findus har fått ett eget hem


 

Bolla och Ash kommer från en plats i Sorunda där det fanns flera katter. 
Bolla var ca 6-7 månader och Ash var endast 4 veckor när vi plockade in dem.  De har bott i varsitt jourhem med sina syskon och sen kom de in till katthemmet. Bolla och Ash adopterades tillsammans till ett hem.
De har nu kommit tillbaka till oss då ägaren inte kunde ha dem kvar.
Bolla är väldigt gosig och kelig. Ash har blivit väldigt social nu och tycker om att stryka sig mot en och bli klappad.
Bolla är ca 2 år (2014) och Ash är ca 1.5 år (2014). Båda är kastrerade, chip-märkta och vaccinerade.
De flyttade till ett nytt hem  men efter några dagar visade det sig att de trivdes inte med den nya familjen så de är tillbaka på katthemmet.

Mamma Wilda med sin son Tiger 
Flyttade sommar 2017
Mycket sociala och gosiga katter.
P.g.a  förändrade familjehållanden söker dessa ett nytt hem.
Wilma och Triger är väldigt tajta, så vi vill att de får följas åt hem till Dig.
Matglada katter, Tiger puffar bort gärna sin mamma för att äta även hennes mat 

 Lisen:
Kommer från kattkolonin vi fångade in 2014. 
Född ca 2011-2012
Adopterad med Cherie 

BAGHEERA
född ca 2014. Dumpades den 10 maj utanför Djurskyddet Sveriges kansli och kom till oss via dem.
Han har visat sig vara en riktig gos-propp, som ibland nafsar lite när det bara blir för mysigt att bli kliad/kelad med.
Han söker ett lugnt hem som har förståelse för att han är en social, mysig katt med inneboende stress, som vill ha så lite förändringar som möjligt.

KITTEN som har haft ett hem men blev  hemlös  pga allergi hos ägaren. Blev omhändetagen av en kattvän som dock inte kunde ha henne kvar
Kitten är född 4/5 2015. 
Hon är väldigt social, lätthanterlig och duktig hoppare! Gillar att ligga högt och spana. Kitten är van vid andra katter samt barn. Hon älskar att bli buren och kelad med


 Katniss fångades in i Trångsunds Industriområde hösten 2015.  Hon är utefödd och har levt ett hårt liv i området med att försöka hitta värme, mat och skydd.
Hon har gjort stora framsteg i sitt jourhem.  Katniss går att klappa men hon njuter inte än av det.
Katniss är född ca 2011

Hon vill adopteras till hem med en snäll kattkompis.Hon ska vara en innekatt. Silver kommer från ett hem där det fanns för många katter.
Silver kom tillsammans med t.ex Star och Starlett

Silver är en stilig katt-pojke. Han är störst av de tre. Han är jättegosig och busig.
Ligger gärna i din säng.

Flyttade till eget hem hösten -  2017 Lilla damen Shani (född i juli 2010) kommer från ett hem där matte är mycket sjuk och inte orkar sköta henne längre.
Hon har varit inne/utekatt men skall nog vara innekatt i fortsättningen.
 Hon är sällskapssjuk och pratig men så charmig. Sover gärna ett par timmar under täcket men hoppar ner när det blir för varmt.
Flyttade
hösten2017.

Alfred:
Flyttade våren 2017
Äter Hills z/d, kortison och FortiFlora. Alfred har en känslig mage, han och hans 2 syskon hittades ute som små kattungar. Han äter sitt torrfoder i en aktivitetsboll.
Lugn mysig knäkatt. Snuttar på jourmattes arm.
Låg rang. Trivs med andra lugna katter. Vill nog ha en kattkompis.
Dricker gärna från vattenkannan. Äter krukväxter.
Leker med alla sorters leksaker men pälsmöss är favoriten.
Försiktig och avvaktande mot främmande människor.

Född 2013-05-20

Charmgossen RASMUS 
har flyttat
(född ca 2015) upphittades i januari 2017 i Rinkeby. Han var mager och tovig.
 Han har i jourhemmet ökat en hel del i vikt.
Han är aktiv, pratsam, rar och väldigt sällskapssjuk. Han har varit ute, hemlös, men skall nog nu vara innekatt.

 

Elvis

Elvis kommer från ett hem där det fanns aldeles för många katter.
Han är troligen född 2016.


Akuthemmet berättar:

"Elvis är väldigt snäll, en riktig Gos-Propp. Han är en cool kille. Kan även bo i barnfamilj, även en riktigt snäll kattkompis är ok.
Elvis vill ha mycket uppmärksamhet....."


Bizzy, Benny och Jax kommer från ett hem där det fanns där många katter.  
Benny är en stor kelgris och älskar att ta disktrasor som byte, han har även en väldigt egen personlighet och är lite klumpig men han älskar att brottas. 
Bizzy älskar bollar av alla dess former men mest pingisbollar! Hon kommer ofta och kryper upp i knät på hennes egna villkor.
Jax kan vara lite tillbakadragen mot främlingar men när han slappnar av är han också en riktig kelgris. Han behöver ha närhet till sina tvåbeningar. Han morrar och fräser när det är brottning på gång men han tycker att det är kul. Han och Benny kämpar om vem som ska bestämma men oftast så vinner Benny.
Killarna har nu fått var sitt nytt hem

Chandler, utefödd, kom in med Denver vid 6 veckors ålder från kattkolonin i Haninge. Jättekelig, kompis med Denver. Flyttat tillsammans med Denver

Denver, utefödd, kom in med Denver vid 6 veckors ålder från kattkolonin i Haninge. Jättekelig, kompis med Denver. Flyttat tillsammans med Denver

Kevin
Fångades in vid 6 v i Sorunda tillsammans med sin mamma Kajsa och syskon. Utefödd.


 

Maximus: adopterad

Har gått hemlös en längre tid i ett sommarstugeområde. Fick larm då de var bekymrad att han skulle bli ensam kvar till vintern. Han är en ståtlig kille som nu undergår vaccinering, kastrering och id-märkning samt bedömning av humör och personnlighet. Han är superkelig och vill ha mycket uppmärksamhet men blir lätt frustrerad och tycker inte om att bli hanterad (kolla fästingar, klippa klor osv) så det är något vi måste jobba med först. Född ca 2014.


 

Sven-Bertil

Född ca 2012

Hade en ägare, men kom vilse och hittade inte hem. Ägaren ville inte ha tillbaka honom.

Överlåten till Kattvärnet. En fin och snäll hankatt som är glad och tacksam över att ha få kommit in igen och någon som bryr sig om honom.

HERR KATT

Herr Katt gick ute i Lissma runt gårdarna i 7--9 år och försvarade sitt revir mot andra katter. Slogs och jagade iväg dem. Han levde ett hårt liv ute.
En person larmade då hon tyckte han såg trött och eländig ut. Han fick komma in och få veterinärvård då hela han var ett enda stort köttsår. Han kastrerades, vaccinerades och id-märktes. Han har förfrysit sina öron. I jourhemmet bodde han  med 3 kattjejer och det gick jättebra. Han älskar att bli borstad och klappad. Han är en mysig lite gubbe. Han vill komma till ett hem med lugn och ro, inga småbarn. Gärna en snäll kattkompis, han ska vara innekatt
.

Född ca 2006

100_3042 100_3066 13454108_10206223229722103_1119143142_n 13438984_10154383628411015_5720882765949264814_n 13501650_10154383627336015_4373976934587970469_n 13501830_10154383627916015_8974098148868508606_n

Smilla FLYTTAT
född 2015
Hittades ute ensam och övergiven. Togs in av upphittaren och fick mat och skydd. Fick senare komma till oss då Smilla inte kom överens med familjens katter. Hon är en söt, kelig, go lite busig tjej som söker hem som innekatt, en snäll kattkompis, ej småbarn. Väldigt social och kelig.

Tjabo och Sessan (flyttat)
Syskon, födda 2006-04-15

Tjabo och Sessan är helt underbara trevliga keliga katter.

Tjabo har ett mindre hjärtfel som inte stör honom men han behöver en årlig kontroll hos veterinären.

De har haft en tragisk bakgrund då deras husse och matte avled. De bor i ett fantastiskt jourhem men saknar ett eget för-alltid-hem.

 

Mozart: FLYTTAT

Född ca 2011 och fångades in i Trångsunds Industriområde med 5 andra katter hösten 2015. Där har han levt ett hårt liv med att hitta föda och skydd. Många slagsmål för att försvara sitt revir.

Han har bott i jorhem och där blommat ut och gått från en skyggis till en tryggis. Han är supergosig.

Han är en riktigt snäll kille som accepterar att bli lyft, vill gärna pannstångas och bli pussad på.

Han är en kille som vill ha en buskompis i sitt nya hem, han ska vara en innekatt och inga små barn i hemmet.

Vilda och Morran FLYTTAT

Föddes ute i Norrtälje. Togs in av ett par som ville behålla dem men kvinnan som var höggravid reagerade väldigt starkt allergiskt så de kunde inte behålla dem.

De är nu kastrerade. De behöver komma till ett lugnt hem som har mycket tålamod. De är lite blyga och känsliga. De är väldigt gosiga och lekfulla. Vilda placerar sig gärna i ditt knä på en gång för att bli klappad och Morran kommer då för att göra sällskap. De är väldigt förtjusta i Herr Katt och brukar tvätta honom flera gånger om dagen. Busar gärna.

 
Födda 2015-05-30

Grålle:
ADOPTERAD

Grålle har varit hemlös en längre tid, i flera år. Han har haft ett hem från början och varför han inte är kvar där kan vi bara spekulera i. Han var inte kastrerad eller id-märkt.

Han hamnade hos ett par i Jordbro där han fick mat då de hade egna katter. De såg han komma och gå och ibland hade han skadat sig i slagsmål. Men sen upptäckte de att han hade svårt att gå och även en stor knöl/skada på framtassen. De trodde att Grålle var en "vildkatt" och inte skulle kunna gå att rehabilitera och tyckte då att det bästa för honom vore att få somna in. De kom till oss och ville ha råd och tips samt låna fälla. Vi sa att vi ville ta Grålle till veterinären och se vad skadan var för något och om det gick att åtgärda.

Vi åkte med han till veterinären efter infångning och det visade sig vara en tumör. Den opererades bort samt två tår. Efter att tassen hade läkt så var det dags för kastrering, vaccination och id-märkning. Efter det så har Grålle genomgått två tandoperationer där alla hörntänder är borta då de var av med pulpan blottad.


Han älskar att bli kliad på magen. Han har nu börjat leka, han gillar en rosa spindel, sin rosa mus och en rosa pyjamasjackas bälte. Klockan fyra på morgonen är pingisbollen jätte-kul.

Vi tror han är mellan 5-7 år. Grålle vill ha ett lugnt hem utan andra katter, barn eller andra djur. Han vill ha mycket uppmärksamhet och gos. Det ska vara harmoniskt och tryggt.

Född ca 2011

10269402_10153922923521015_152388715540027312_n 946112_10153956585086015_670241886601366909_n 12410521_10153956585096015_7849146257464609651_n 12524280_10154067323386015_5682482773161417866_n 10320518_10154048819661015_313160881651969001_n 12802753_10154067322971015_8402739918893542281_n 943741_10154219289496015_4479797763338248082_n 12802753_10154067322971015_8402739918893542281_n 13001108_10154219287606015_6358811993088834340_n 13015239_10154219289586015_2045372105467317470_n 13015626_10154219291081015_2450271707258792161_n 13043262_10154219289421015_8096020927264883946_n 13055390_10154219289296015_2127027559241451434_n 13062373_10154219287601015_3330553644298410217_n 13082619_10154219290551015_2531216764016839561_n 13083197_10154219287596015_6159911848130785936_n
Östen och King- FLYTTAT

Fångade från en kattkoloni på Värmdö.
Båda trivs tillsammans, busar och brottas men sover även och gosar. King är lite blygare men i ett tryggt hem så kommer han snabbt bli mer modig. Båda är keliga, klappbara och gosiga. De har känsliga magar och äter foder därefter. De adopteras tillsammans till ett hem utan andra katter. De ska vara innekatter.

Födda ca 2011

 Lemon: FLYTTAT

Mamma till Whiskey och Godis. Upptäcktes under en balkong med sina bebisar och fick mat. Tam, snäll och social. Vill flytta som ensamkatt, eller till hem med snäll katt, eller med Whiskey.
Född ca 2013

Elektra och Pärlan:

Båda är födda ute i kattkolonin vi fångade in 2014.

Elektra är en liten myspropp som tycker om att hålla jourhemsmattes saker varma och håriga. Vill komma till ett hem med en snäll kattkompis eller flytta med Pärlan. Ska vara en innekatt. Lite blyg. Behöver minst 3 besök.

Pärlan är världens knasfia och pratar hela tiden, sover minst och tycker dammsugare är urspännande. Garderober är spännande att utforska. Ska vara en innekatt och flyttar med Elektra eller till hem med snäll katt.

Födda ca 2014-07

Ståtlig : ADOPTERAD

Ståtlig gick hemlös i Jordbro. Ett boende gav han mat och larmade om hans situation. Vi åkte dit och hämtade honom. Hade med en liten transportbur, visste inte att Ståtlig var en så stor katt...

Ståtlig var inte kastrerad eller id-märkt. Ingen ägare har hört av sig om honom.

Han är en supermysig, snäll, lätthanterlig, matglad, busig katt. Han är ca 3-5 år. Han kan flytta till ett hem med stor boyta, gärna till en snäll kattkompis och snälla barn.

Född ca 2011

Kirran

Vi fick ett larm från Sorunda att en kattmamma hade bosatt sig med sina små bebisar under en presenning i en vedhög. Vi åkte dit och med hjälp av larmarna fångade in familjen. Kirran är mamma till Miriam, Miranda och Lakrits som alla har fått hem. Kirran har bott kvar i sitt jourhem för att socialiseras.

Född ca 2013

Batman: FLYTTAT

Infångad vid Årsta Slott på nyårsafton efter 3 långa månader av försök. Hans "syskon" Puff och Pärla fångades in först men Batman blev rädd och syntes inte till.

Han har utvecklats jättefint och är en go och kelig katt. Väldigt vacker. Han är kastrerad, ca 7-8 månader. Han vill komma till ett hem med en snäll och busig kattkompis.

1620844_10153964567286015_2918153282914567446_n 12510419_10153964567296015_3290938538608905111_n 13600219_10154422837251015_5279137864370553495_n 13619979_10154422836366015_1823913464510994172_n

 Whiskey: FLYTTAT

Ung hankatt, föddes ute. Busig och kelig, fast lite blyg i början. Vill ha en snäll busig ung kattkompis eller flytta med Lemon.
Född ca 2015-08

 Bibbi: ADOPTERAD

Bibbi var ca 6 månader när vi fångade in henne och syskon Bamse och Bolla tillsammans med Stumpan och ungar.
Bibbi är fortfarande lite blyg och har inte förstått vitsen med klappar och kel. Men hon är snäll. Vill komma till ett lugnt hem som jobbar vidare med hennes socialisering. Vill ha en tam kattkompis.
Född 2014

Kasper:

Vi fick larm om en dräktig hona. Larmaren var helt säker på att det var en hona och att hon var dräktig då magen hade ökat i omkrets. Vi åkte dit för att se då katten var tam. Men så fort vi dök upp så drog katten som en avlöning. Vi fångade in katten med fälla och först dagen efter kunde vi undersöka katten och se att det var en tjock okastrerad hane. Han fick heta Kasper och åka till veterinären för kastration.

Kasper är en helt underbar kelig och go katt som älskar mys i knät.

Han äter foder för känslig mage.

Född ca 2011-2013

 

 Bamse:

Bamse kommer från samma ställe som Bibbi, Stumpan och Lizzy.
Han är fortfarande lite blyg och behöver socialiseras. Behöver ett lugnt hem med snäll kattkompis som jobbar vidare med att han blir en trygg katt.
Född 2014

Kita (FLYTTAT) och Simba (FLYTTAT)

Kita är Simbas mamma. Kita är svart med vita tecken. Hon är en väldigt lugn och mjuk katt. Älskar att bli borstad och gosad med.

Simba är en katt som vill ha mycket uppmärksamhet. Han stjäl den gärna från sin mamma Kita. Han tycker om att busa.

Båda katterna är väldigt enkla katter. Lätta första gången katter. De vill inte bo med små barn då Kita lätt blir stressad. De adopteras  till ett lugnt hem, gärna större barn.

De är födda 2006-06-04 0ch 2008-04-01.

 Stumpan: FLYTTAT

Stumpan kommer från samma ställe som Lizzy. Hon hade fött 3 ungar  (Gaston, Ash och Luna) ute och fick komma till jourhem.
Tyvärr hade de ringorm och behandling gjorde att de blev lite skyggare. Men idag är Stumpan kelig, go och busig. Hon vill komma till ett lugnt hem.

Född ca 2012Fina: FLYTTAT

Kommer från kattkolonin vi fångade in 2014. Utefödd, var ca 10-12 veckor när de fick komma in. Lite blygare än Kiwi men kelig och gosig, busig och aktiv.
Född ca 2014-07

Vill flytta tillsammans med Kiwi.


 

 Kiwi: FLYTTAT

Kommer från kattkolonin vi fångade in 2014. Utefödd, var ca 10-12 veckor när de fick komma in. Jättetrevlig, social, kelig och busig honkatt.

Född ca 2014-07
 
Vill flytta tillsammans med Fina.


 

Zelda: 

 Zelda bosatte sig under en altan i ett fritidshusområde. Ägaren till huset trodde Zelda var dräktig då hon var väldigt rund om magen och det rörde sig därinne. Troligtvis har någon flyttat ifrån Zelda. Ägaren tog in Zelda och kontaktade oss. Hon fick stanna där som jourkatt och invänta bebisar som aldrig kom. Zelda hade mask! Efter avmaskning så återgick magen till normal storlek.
Zelda är otroligt gosig liten tjej som älskar att mysa och gosa. Vi funderar dock på om hon hör lite dåligt.
Zelda ska flytta till hem utan annan katt, till någon som har massor av tid för henne, där det är lugnt och skönt.

Född ca 2011-2013

Sushi: 

Sushi lämnades in hos veterinären för att avlivas av sin ägare då hon hade kissat utanför lådan en längre tid. Veterinären ringde oss och frågade om vi kunde ta emot henne.  Vi åkte dit och hämtade henne. Hon droppade kiss och blod utanför lådan och luktade väldigt illa. Sushi är även överviktig. Vi tog henne till veterinären och ultraljud gjordes som visade på en stor urinsten i urinblåsan. Operation bokades in och stenen togs bort. Nu mår Sushi bra igen och droppar inget urin eller blod. Hon använder kattlådan utan problem och hon luktar inte heller. Hon äter specialfoder Urinary så det inte bildas nya stenar. Sushi är väldigt social och trevlig. Hon behöver mycket aktivitet så hon går ner i vikt.

Född 2011

Lizzy:  

Överlåten honkatt som hade fött 5 ungar ute. Då de inte ville behålla ungarna (Findus, Minus, Gustav, Snotra och Mercedes) så fångades de in med Lizzy och togs till jourhem.

Lizzy är en tam, snäll, kelig go katt som tycker det är skönt att vara barnfri igen. Hon vill gärna ha sällskap av snäll katt i sitt nya hem, eller någon som har mycket tid för henne.
Ca 5-6 år

Sheba

Sheba fångades in i Trångsunds Industriområde. Först trodde vi att det var en katt som bodde i  Skogås och att hon bara hade hittat dit pga maten. Men vid infångning så hade hon inget chip eller tatuering vilket den andre katten har. Hon var okastrerad och omärkt. Ingen ägare hörde av sig. Hon fick komma in i vår karantän och blev kastrerad, id-märkt, vaccinerad och avmaskad. Hon var lite reserverad och blyg i början då hon hade gått ute ett tag. Sen fick hon åka till ett jourhem i Sollentuna som jobbade vidare med henne och de trivdes så bra tillsammans att de adopterade henne. Så hon hann aldrig göra sin debut på hemsidan. Hon är en väldigt söt liten sköldpaddsfärgad katt. Mjuk och go. Lycka till i ditt nya hem!

Torbjörn

Thorbjörn gick i Trångsund i ett antal år hemlös. En familj uppmärksammade honom då de tyckte att han såg risig ut. De fick låna en fälla och det tog ca 2 veckor innan de kom in med honom. Han fräste då han var rädd men han gjorde inget annat än att försöka komma undan. Han var omärkt, okastrerad och luktade inte gått i munnen. Han hade en knöl på svansen, var mager och smutsig. Han blev kastrerad och vaccinerad och id-märkt samt avmaskad. Han hade en böldliknande sak i bakre delen av munnen och hans tänder såg inte bra ut. Många var av och det var rött i tandköttet. Han slutade att äta. Han fick då flytta till ett omvårdnadshem som såg till att han fick i sig mat samt antibiotika mot svullnaden i munnen. Han blev bättre och började äta själv. Han blev adopterad av sitt omvårdnadshem så att han fick stanna kvar där han kände sig trygg. Lycka till lilla Thorbjörn!

Charlize

Charlize upptäcktes i Enskede av en liten flicka som började mata henne. Hon gick ut på Facebook och sökte hjälp för katten och en kvinna hörsammades hennes nödrop. Hon försökte samla in pengar till veterinärvård för Charlize och de trodde hon var dräktig då hon hade en väldigt stor mage. De röntgade magen och kunde inte se några foster. De ville göra en ultraljudsundersökning men det skulle kosta 2000 kr och det hade inte kvinnan och det kom inte in tillräckligt med gåvor. Kvinnan och hennes familj skulle dessutom resa bort så de kunde inte ha kvar katten. De åkte då till Farsta polisen som först vägrade ta emot katten. Hon ringde då till en bekant som jobbar på Kattvärnet och fick rådet att komma och lämna katten hos den personen. Sen har det gjorts undersökningar och kommit fram till att katten lider av kronisk tarmsjukdom. Charlize fick stanna i sitt jourhem och bli adopterad.
 

Fritz

Fritz hittades i Haninge då han gick och sökte kontakt och mat av förbipasserande människor. Ett par plockade in Fritz och kom till oss för att kolla om han var chipmärkt vilket han inte var. Han var heller inte kastrerad. Vi rådde till att lappa i området efter ägare och polisanmäla katten som upphittad. Senare kontaktas vi av en annan kvinna som har plockat upp Fritz och vill lämna honom till oss. Det visar sig vara samma katt som paret kom med. De måste ha släppt tillbaka honom ute. Vi tar in Frtiz och ser till att han blir kastrerad, id-märkt och vaccinerad. Efter 3 månader så får vi överlåtelsen från polisen. Vi har lappat, lagt ut på sociala medier att vi har Fritz. På en öppettid kommer ägaren in. Han har vart bortrest och visste inte först om att hans katt hade blivit utsläppt när han var borta. Han har letat och sedan sett våran efterlysning. Men han kan tyvärr inte ge katten ett tryggt boende och vi placerar Fritz i ett jourhem där han trivs jättebra. De adopterar honom.  Lycka till Fritz!

Snotra

Snotra

Snotra och Gustaf blir adopterade av sitt jourhem. De fångas in när de är ca 6 veckor gamla med sina syskon Minus, Mercedes och Findus samt mamma Lizzy i Sorunda.

Gustaf

Gustaf

Mercedes

Mercedes

Mercedes blir infångad med syskon och mamma Lizzy i Sorunda när hon är ca 6 veckor gamla. De får komma in i ett jourhem. När de är adoptionsklara hamnar de på katthemmet. Mercedes adopteras av ett hem som har adopterat katt hos oss tidigare som vill ha en kompis.

Augustus

Text tillkommer.

Sherry

Sherry var en mycket skygg och förvildad katt när hon först kom till oss. Efter månader av socialträning har hon sedan blivit en fin katt som adopterats till sitt nya för-alltid-hem.

Hope

Hope

Text tillkommer.

Lakritsmia

Text tillkommer.

Tequila och Godis

Tequila

Kullsyskon som har flyttat tillsammans.

Sotis

Sotis adopterades från ett jourhem.

Puff och Pärla

Två småttingar när de flyttade från oss.

Minus

Minus är syskon till Findus.

Findus

Findus

Lilla goa Findus är nyfiknast av sina 4 kullsyskon. Han är alltid först med att utforska. Kelig och lekfull.

Sigge

Sigge

Söta Sigge kryper gärna upp i famnen och kramas, och gillar när du borstar honom. Lekfull.

Tiger

Tiger

Tiger är en stor och ståtlig hane som gärna blir klappad på magen, och spinner nöjt
när du borstar hans långa, mjuka päls!

Putte-Fabian

Putte-Fabian

När Putte-Fabian kom till oss var han mycket tilltufsad och skygg. Han ville inte ha med oss människor att göra!

Men efter ett tag började han vänja sig, och efter många mutor i form av godis så kunde man börja klappa honom försiktigt. Sen gick det fort, och Putte-Fabian är nu en mycket snäll och trygg farbror, som dreglar nöjt när du klappar honom.

Luna och Gaston

Text tillkommer.

Bosse

Text tillkommer.

Ivy, Zoey, Harley och Ziggy

Ivy

Text tillkommer.

Vilda och Morran

Två busiga kullsyskon som var lite skrajsna när de först kom till oss, men är nu snälla och goa.

Sally

Text tillkommer.

Zelda och Doris

Text tillkommer.

Zixten & Zimon

Två fina herrar.

Figo & Zeytin
Syskon, födda 2010

Kom till Kattvärnet då deras matte blev allergisk.

Jättefina, gosiga, kärleksfyllda katter som är enkla att ta hand om. Tycker om att ligga i famnen och gosa, bli borstade och få kramar och pussar.

Lekfyllda och busiga. Vill komma till ett hem med minst 2 två-beningar som gosar med dem och aktiverar dem.

Figo Zeytin Zeytin Figo

Ellie

Ellie fångades in i Länna industriområde med sina två ungar Astrid och Ture. Hon är en tam katt, kelig och gosig.
Van vid andra katter. Pga att Ellie har gått ute i kylan länge så har hon fått astma, hon äter kortison för detta, annars mår hon finemang.

Ellie vill flytta till ett hem med snälla kattkompisar,men inte små barn. Hon ska vara en innekatt.

ellie ellie1 ellie2 ellie3
Försäkringsfadder  Gun-Britt Jonsson Försäkringsfadder Gun-Britt Jonsson

Brolle
Född 2014

Född ute i Haninge Industriområde i en kattkoloni.

Brolle är jämt sugen på något och hänger alltid i
köket i hopp om att få en skinkbit.
Tycker mycket om sin "Pappa Baloo" (jourhemmets katthane).
 

Födda ute i kattkolonin i Haninge Industriområde.

Chilla: hona, kastrerad, social
Chaplin: hane, kastrerad, behöver mer socialträning.

Pysen Fiona Fiona Fiona Pysen Pysen & Fiona stina stina3 a_smulan

Pysen, Stina, och Fiona kommer från kattkolonin vi fångade in hösten 2014.

Pysen har socialiserats av våra volontärer och är idag en mysig kelig gospropp. Han är en stilig kille som är väldigt snäll med alla men kan även sätta gränser.

Stina är väldigt lik Pysen och kan vara hans dotter. Hon är nyfiken och lekfull. Ej klappbar än. Ska socialiseras.

Fiona har bott i ett jourhem och är idag klappbar men rädd. Det kommer snart släppa då våra volontärer socialiserar henne. Tycker mycket om räkost som muta. Hon är mamma till Kenzo & Kessie, Kiwi, Brolle och Elektra.

Leonore med Lolita, Frans och Fabian

Fabian fabian frans frans leonore leonore lolita lolita TURBO1

Leonore födde sina ungar ute i en håla vid en husvägg. Där låg hon och ruvade dem mot faror men det hjälpte inte. En boende plockade in tre av ungarna när de endast var en vecka och försökte ta hand om dem, men upptäckte snart att det var mycket jobb. Det är mot lagen att separera mamman och ungarna innan de är tolv veckor. Ungarna lades tillbaka. Barn på gården har sprungit runt med ungarna och lekt med dem. Vi fick larm om dem när ungarna var ca 3-4 veckor.

Nu har de bott i ett fint jourhem och de är grundvaccinerade, avmaskade och id-märkta. De flyttar tillsammans Franz och Fabian eller Lolita och Leonore eller till hem med katt under 5 år, ej småbarnsfamilj. De ska vara innekatter.

Leonore ska kastreras inom kort. Hon är bokningsbar men får inte flytta förens hon är kastrerad och har läkt ca en vecka efter det.